13 september 2022

Dinsdag - Dagelijks leven - Mocochinchi

Uit het raam:
Het is donker buiten, het is 21.30 uur. De laptop is nu net pas beschikbaar en eerder deze dag had ik geen tijd.

Het weer:
Vandaag was nog een mooie dag. Wel wat bewolking, maar ook zonnige perioden. Morgen gaat het wel kouder worden. Ze kunnen hier niet wachten met het dragen van warme truien en lange broeken.

Ik ben dankbaar voor:
Vandaag was ik dankbaar dat ik ergens een half uur te vroeg aan kwam. Ik parkeerde m'n auto vlakbij en liep een stukje het park in. 10 minuutjes zat ik op een bank te genieten van het zonnetje en de natuur en vertelde ik God wat me bezig hield.


Uit m'n keuken:
Ja, we hebben weer koekjes gebakken, m'n oppaskindje en ik. Het is zo leuk om te doen en ze vindt ze ook erg lekker.


En de anderen vinden het ook lekker 's avonds bij de koffie/thee.


In mijn glas:
Mocochinchi
Ik was bij mijn vriendin die op verlof is. Ze woont in Bolivia en daar drinken ze dit warme drankje met gedroogde abrikozen en wat kruiden. Dit is echt een Boliviaans drankje. Ik vond het wel lekker, het smaakte naar stoofperensap. Het is wel de gewoonte dat je daarna de abrikozen ook nog opeet, maar dat wist ik zaterdag nog niet:) Ik denk dat het op een koude winterdag ook heerlijk is na een duik in het koude water!


In de fruitschaal
Een mango, appels en twee limoenen

In de tuin:
Nog steeds genieten van de zonnebloemen
De grote


En de kleinste


Op het menu deze week:
chicken tonight
kippensoep met broodjes en salade
Assepoester Pompoen Koets Soep met broodjes
Sperziebonen, aardappels en kip
???

Een van mijn favoriete bezigheden:
De dag beginnen en de dag eindigen in mijn schuurtje.
K zei dat hij me ook maar 'tijd' moest geven. Ik dacht dat hij het over schermtijd had, maar hij zei: 'Een uurtje in je schuurtje'! 


Ik lees:
- Exodus
- 'Altijd in Gods hand' van Lynn Austin

Dit kwam ik buiten tegen:



In de maak:
Op de dag dat H (onze kleindochter:) geboren werd, maakte ik het dekentje af.
Ik ga er nog een rand voor maken, zodat hij nog iets groter wordt, maar die kan ik later nog aanzetten, ze is nu toch nog even heel klein.


Fotomomentje:
Zondagmiddag waren we bij Ha & Ma en we maakten een wandelingetje. Na deze foto ging ik erbij staan en maakt Mar een foto van ons spiegelbeeld in het water.


Nog een fotomomentje:
Altijd als ik een libelle zie denk ik: foto maken! Maar vaak begin ik er niet eens aan omdat ze altijd zo snel weer verdwenen zijn. Deze bleef even rustig pauzeren op de brugleuning.


Liefde voor quotes:
'Ik vind het vooral geweldig om te zien hoe kleine kinderen hun cadeautjes uitpakken, jij niet? Ik vind het fantastisch om de spanning op hun gezichtjes te zien en hun pure blijdschap als ze het inpakpapier losscheuren en daar iets speciaals uit tevoorschijn halen. Waarom zou jij niet worden als een kind en het geschenk uitpakken dat je liefdevolle hemelse Vader je zo graag wil geven? Wacht alsjeblieft niet langer!'

Uit 'Altijd in Gods hand' van Lynn Austin





 

1 opmerking:

Aritha V. zei

Heerlijke post. Wat gevarieerd en leuk. Een libelle op de foto zetten is zo moeilijk. Ze schieten altijd maar heen en weer. Jou is het gelukt. Assepoester Pompoen Koets Soep? Daar wil ik een foto van hoor? Kan dat?

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.