7 september 2022

Woensdag - boeken


In de zomervakantie las ik dit eerste deel van een trilogie. We waren twee weken in Limburg en m'n boek was eerder uit dan de vakantie afgelopen. Natuurlijk had ik nog meer boeken bij me, maar niet deel 2! Eén van de redenen waarom ik ook wel weer graag naar huis wilde...


Heerlijk om heel even op de bank of in de tuin te zitten, ik zat er helemaal in! In Zuid-Afrika in een goudmijnexpeditie, in Londen waar de hoofdpersoon haar leven en haar liefde in Zuid-Afrika niet zeker is. Het is allemaal goed gekomen. Ik had niet verwacht dat ze aan het eind van dit deel al zouden trouwen, die twee...
Deel 2 was ook uit. Ik las de achterkant van deel 3 en het stond me ineens een beetje tegen. Bah, zijn ze getrouwd, zit er weer een of andere miscommunicatie en huwelijkscrisis aan te komen. Ik liet het boek liggen tot een paar dagen geleden. Ik las de eerste twee bladzijden. En toen zat het toch in mijn hoofd en las ik eergisteren het hoofdstuk verder uit.


En nu zit ik er dan toch weer in en probeer ik vandaag verder te lezen.
Het gaat niet zo snel en dat hoeft ook niet. Al eerder las ik een trilogie van Linda Chaikin over de zijdeplantage. Ik lees bijna nooit romans, maar heel soms is het even heerlijk. Maar ik weet... als dit boek ook uit is, dan val ik in een diep gat 😄. Het kost me tijd om ervan los te komen en open te staan voor een nieuwe roman. Na de zijdeplantage duurde het bijna 2 jaar voordat ik aan deze trilogie begon.


Ik lees bijna nooit romans, maar heel soms is het even heerlijk. Maar ik weet... als dit boek ook uit is, dan val ik in een diep gat 😄. Het kost me tijd om ervan los te komen en open te staan voor een nieuwe roman. Na de zijdeplantage duurde het bijna 2 jaar voordat ik aan deze trilogie begon.

Kunnen jullie me helpen aan een paar echt goede schrijfsters/schrijvers als het om romans gaat? Dan ga ik eens kijken welke titels me aanspreken. Ik houd vooral van beschrijvingen van dagelijkse dingen, zoals het zetten van een kopje koffie of de gordijnen open doen of hoe de zonnebloemen staat te stralen. Veel meer hoeft er niet te gebeuren... Zo blijft de Mitford-serie van Jan Karon één van mijn favorieten! Met zijn gehaktbroden in de oven en zijn bureaustoel die omdraait en de gedekte tafels.

Ja, ik wil best vaker romans lezen.

1 opmerking:

Aritha V. zei

Ik hou niet van de boeken die jij hier noemt. Ik ben vaak ik een boek van Linda Chaikin begonnen. En telkens gestopt. De serie die je noemt heb ik nu besteld (luisterboeken, Jan Karon).

Je zou Kim Vogel Saywer eens moeten proberen. Die auteur vind jij vast fijn.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.