28 september 2022

Woensdag - Boeken - Anne vd Bijl

 Net haalde ik uit de stapel boeken die naar de kringloop moeten nog het boekje 'De ethiek van het smokkelen'.

Ik wil het tóch een keer lezen, want heb dat nog nooit gedaan. En nu lees ik net dat Anne van der Bijl, op 94-jarige leeftijd is overleden. Het voelt als een groot verlies voor Gods volk hier op aarde. Wat een man was hij! Zo radicaal, zo gedreven, zo moedig en sterk met zoveel liefde voor God en Zijn volk!

Is het toeval dat ik net de laatste woorden van de samenvatting die ik heb geschreven van Deuteronomium over zit te tikken?

Mozes is 120 jaar oud geworden. Zijn ogen waren niet dof geworden en zijn kracht niet afgenomen. Er is in heel Israël geen profeet meer gekomen als Mozes, met wie God sprak van aangezicht tot aangezicht.

De wereld heeft altijd mannen en vrouwen van God gehad waar we tegenop zien. En ik denk dat het niet verkeerd is dat we diep respect hebben voor Gods kinderen die hun leven radicaal hebben toegewijd aan God. God heeft ook duidelijk mensen aangewezen als leider en als voorbeeld voor Zijn volk. Ze moedigen ons aan om in ons dagelijks leven niet voor onszelf te leven, maar voor Jezus, onze Zaligmaker. Om Hem met alles wat in ons is lief te hebben en te volgen, waar en hoe dan ook.

En zo kijk ik ook naar Anne van der Bijl. Wat zal hij nu gelukkig zijn! Wij blijven nog hier en doen er goed aan om op alle mogelijke manieren het Evangelie van Jezus Christus door te geven. We doen er ook goed aan om te blijven bidden voor onze broers en zussen die vervolgd worden, hen te helpen waar we dat kunnen. En we doen er goed aan, door God die ons daartoe in staat stelt, een voorbeeld te zijn voor de volgende generatie, in het dienen van God en Zijn volk.

En laten we bidden dat ál die Bijbels die zoveel communistische en moslim landen in gesmokkeld zijn, overvloedig gezegend worden en vrucht voortbrengen!
🙏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.