31 juli 2020

5 zonnebloemen geplukt en meegenomen

Door deze mooi, gezellige, fijne, eerlijke blog van Aritha voelde ik me aangemoedigd om ook in de ochtend wat langer te lopen i.p.v. alleen in de avond. Dus maakte ik m'n lange rondje vanochtend al. Altijd maar weer hetzelfde stukje. Misschien denk je dat het saai is, maar ik vind het vaak fijn om even buiten te zijn, soms met een preek in m'n oren, soms met mooie liederen. Dan word ik zo blij van wat ik hoor. Dan jubel ik bijna de dijk af! Nou, dat is echt overdreven. Andere keren loop ik zonder oortjes en ben ik diep verzonken in gedachten, tot ik bedenk dat ik waar ik over denk, ook wel gelijk voor kan bidden, wat ik dan ook doe. En 's avonds wandelt M vaak gezellig met me mee.


Eerst de ene kant, dan de andere kant van de dijk. Dan heb je mooi zicht op de Maas. Ook dat verveelt nooit, al loop je het drie keer per dag.


Even een stop, Mar is op vakantie en wilde even Philip z'n kop zien.


Het was een warme dag vandaag. Ik had gisteren al de boodschappen gedaan voor een lekkere smoothie en vond het daar vandaag prima weer voor. Lekker met (1) Mango, (1) banaan, (250ml) sinaasappelsap en (200ml) kokosmelk. Er moest ook eigenlijk nog honing en kokosrasp door en bovenop, maar dat was ik vergeten.


's Middags stapte ik op de fiets om even naar een andere supermarkt te gaan. Eén waar ze wel kebab of gyros hebben. Uiteindelijk kwam ik met kipshoarma naar buiten. Het is allemaal goed, K had vandaag z'n laatste werkdag, dus even iets eten wat hij erg lekker vindt!
In de stad zie je vaak van die mooie bloembakken. Meestal zijn ze mooi. In deze straat in ieder geval wel, al gooien mensen er ook wel hun afval in:(


Wat mooi!


Een stukje verderop allemaal Zonnebloemen! Daar heb ik er 5 van geplukt en mee naar huis genomen!


Staat het niet mooi zo, met de wereldkaart op de achtergrond?



Het was een grapje hoor, ik pluk ze natuurlijk niet zomaar. Heb ze netjes in een winkel gekocht. Ik zag ze van de week al ergens voor een leuk prijsje en bedacht dat ik die gelijk wel even kon kopen.

Vanochtend en vanmiddag lukte het grote rondje nog wel, maar vanavond had hij er écht geen zin in, zo warm was het voor hem. Vooruit, dan maar weer naar huis.


En vanavond met de drie jongste nog even naar het meertje gegaan om een duik te nemen. Daar knap je van op en je koelt er van af!
Ik heb ook nog twee gordijnen van onze slaapkamer eraf gehaald en gewassen, konden ze heerlijk buiten hangen om te drogen. Daarna de onderkant nog even netjes afgewerkt, er hingen wat sliertjes aan. Nu zijn ze denk ik een beetje te kort geworden... Ik ga er niet van wakker liggen! En ik hoop jullie ook niet!

Slaap lekker en tot morgen!

1 opmerking:

Aritha Vermeulen zei

Ik ook niet. En als ze echt te kort zijn naai je er een leuke strook onder. Met franjes eraan. Bedankt dat je me noemde.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.