9 augustus 2021

Verder gegaan met schrijven

Dat het leuk is om met kringloopkoopjes thuis te komen wist ik al. Dat het misschien bijna nóg leuker is om er spullen heen te brengen ben ik deze weken achter gekomen. Vandaag ging er weer veel de deur uit! Maar oh, we zijn er nog lang niet. 

Ik heb vorige week een stuk van de film 'Minimalisme' (ofzo) gekeken. Misschien hoopte ik dat het me zou inspireren met opruimen. Maar eerlijk gezegd riep het wat weerstand op. Ik zie het als van het ene uiterste naar het andere uiterste en allebei zonder God. Ik geloof niet dat de leegte in ons hart opgevuld kan worden met spullen, maar net zomin met het wegdoen ervan. Beide vormen van leven kunnen je trots maken. Trots omdat je zoveel hebt, trots omdat je met zo weinig kunt leven. Ik denk dat alleen Jezus de leegte in ons hart kan vullen en dat het belangrijk is dat we verantwoording af kunnen leggen van de manier waarop we leven en Hem wijsheid vragen en betrekken bij alle keuzes die we maken.
Maar genoeg hierover! Ik zou nog bijna gaan preken...

Boekenkast

Ik kan niet laten zien hoeveel boeken ik weg gedaan heb, maar er zijn er heel wat uitgehaald. het ziet er weer netjes uit. Ik houd van mooie boeken (lezen) en vind het heerlijk om ze uit te lenen. Soms komt een vriendin en die neemt dan een paar boeken mee voor in haar vakantie. Het is bemoedigend om dan van meerdere mensen te horen dat ze er door opgebouwd zijn. Dus als je eens in de buurt bent, haal gerust een mooi boek uit de kast, krijg je er nog gratis koffie of thee bij ook! Maar het leukste is nog als je eigen kinderen ook boeken uit je kast pakken en ze gaan lezen! 💓


Toen we van de stort terugreden, moesten we even wachten tot er twee zwanen overgestoken waren. Ze namen er alle tijd voor, maakte nog even een poot schoon. Het was leuk om naar te kijken, ik had geen haast:)


En verder...

Ik ben verder gegaan met schrijven in m'n dagboek...journal heet dat tegenwoordig. Een poos terug begon ik het gebeuren van 13 juni met K op te schrijven. Het kwam allemaal weer helemaal terug en ik werd er niet zo blij van. Ik heb het een poosje laten liggen en ging vanochtend weer verder. Het was gisteren 8 weken geleden, ik ben bang dat ik dingen vergeet. Toch kwam alles me weer scherp voor ogen. Het is nog niet klaar, maar ik wil de komende dagen wel even doorgaan en het afmaken. Elke ochtend een paar bladzijden schrijven schijnt goed voor je te zijn (als je van schrijven houd). Via een podcast kreeg ik de tip het volgende ochtendritme eens te proberen:

Pray... een kort gebed aan het begin van de dag, kan een vast gebed zijn.
Read... een stukje uit de Bijbel
Write... wat je maar wilt, over de dag die komt, over wat je gelezen hebt
Read... een ander inspirerend of verdiepend boek, een devotional of wat je wilt.
Pray... een gebed waar je de tijd voor neemt.

Leuk om uit te proberen, maar het zal er wel iets anders uit gaan zien.





1 opmerking:

Yvonne zei

Heel herkenbaar, Lieneke.🙂

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.