28 augustus 2021

Misschien ook niet

Zo'n 3 jaar geleden sprak ik met m'n moeder af dat we eens een dagje zouden gaan kringlopen. Dat kwam zo af en toe nog eens boven, er kwam coronatijd tussen... en gisteren gingen we dan uiteindelijk op pad! Met Mar en S gezellig mee. We hebben er ongeveer 5 bezocht, zijn een kop thee bij R wezen drinken, dat was een gezellige onderbreking! En we reden met boeken, puzzels en kleine snuisterijen weer naar huis. We hebben veel in de auto gezeten, dus hadden veel tijd om eens rustig over van alles en nog wat te praten. Ik voel me gezegend, gewoon het feit dat ik m'n moeder nog heb en dat we het samen goed kunnen hebben, dat is zeker niet vanzelfsprekend!

Ik kocht een paar boekjes. Een klein boekje van Bunyan: Genade in overvloed. Het zijn stukjes uit zijn biografie, maar dan ook goed leesbaar voor jongeren en voor mij:) Verder vond ik een dagboek van Bonhoeffer. Het gaat met Bonhoeffer een beetje hetzelfde als met C.S. Lewis. Ik hoorde veel mensen er over praten, ik kwam vaak citaten van hem tegen in boeken die ik las, een enkeling was lyrisch over zijn boeken...ik deed een poging een boek van hem te lezen, maar het lukte niet, ik kwam er niet door heen, snapte er helemaal niks van. Door de jaren heen toch af en toe eens blijven proberen, totdat het ineens wél binnenkwam en ik nog net niet lyrisch, maar wel heel enthousiast over zijn boeken ben. Van Bonhoeffer heb ik ook weleens iets gelezen en dat vond ik mooi, maar een ander boek vond ik weer veel te ingewikkeld. Nu is een dagboek misschien wel goed om te lezen, dat zijn kleine stukjes, dat moet toch wel lukken.
Overigens heeft Lewis met al zijn geleerdheid altijd geprobeerd om hele ingewikkelde dingen eenvoudig op te schrijven. En ik moet zeggen dat hem dat ook gelukt is, maar ik het is een andere manier van denken en verwoorden, wat mij niet eigen was, waardoor het niet zo goed binnenkwam.

Nadat ik m'n moeder weer voor haar deur afzette en thuis gegeten had, haalde ik M op en gingen we naar de verjaardag van m'n broer. Van M tot het huis van m'n broer was er een prachtige regenboog te zien. Ik kon er wel naar blijven kijken, maar dat was niet verstandig geweest. Ik heb er een foto van gemaakt, maar het is toch nooit zo als in het echt.


Mijn nichtje heeft pas haar tweede zoontje gekregen. L was er mee aan het rondlopen, elke keer als ik een foto wilde maken, draaide hij zijn hoofdje om. Geen zin om op de blog van zijn oudtante te komen!


Toen ik Philip uit ging laten liep ik langs de kerk bij ons op de hoek en hoorde ik zingen. Na maanden stilte hoor ik het nu af en toe weer. Dat maakt me altijd een beetje warm vanbinnen.


Van m'n nichtje kregen de meiden dozen met kraaltjes en kralen, daar zijn ze nu lekker mee bezig. Gezellig vind ik dat, dat geknutsel aan tafel! Dat gebeurt in de zomer niet zo gauw.


Het zijn er zoveel!


Vandaag was verder een rustig dagje, we hebben nog wat op kunnen ruimen, we begonnen niet zo gezellig, wat denk ik kwam door de volle week... in de loop van de dag ging dat beter. We zijn op het laatste nippertje nog even schoolspullen wezen kopen. S had een nieuwe tas nodig en A nog kaftpapier. Vanavond hebben we geoefend met de worship voor de avondmaalsdienst, dat is altijd fijn. Met zingen kun je zo heerlijk je hart uitspreken! Toen ik thuis kwam nog even gauw een paar foto's gemaakt van de zonnebloemen die bij de buren voor het raam staan.



Wat treurig, deze is bijna al z'n blaadjes kwijt.


Moet ik daar mijn zomervakantieblogjes nou mee afsluiten?
😟😥😕

Ja, en dat is ook niet erg.
Ik heb veel plezier gehad tijdens het schrijven,
jullie hopelijk ook tijdens het lezen.
Het is mooi geweest!

En misschien zien jullie me morgen alweer terug.
Blijkt dat er nog een paar blaadjes aan de bloem zitten, die ik af moet schrijven!

Misschien ook niet.
Dan wordt het later.
🙋





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat geniet ik altijd van je schrijfsels Lieneke! Al ken ik je verder niet, wat je schrijft bemoedigt me vaak en ook je gewone belevenissen zijn mooi om te lezen. Ik spiek vaak of er weer een nieuwe blog is ;-)
Een gezegende zondag, hoe goed is het om onze God te prijzen!

marijke zei

Beste Lieneke, sluit me helemaal aan bij bovenstaande reactie! Groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.