5 december 2022

5 december 2022

 Gisteren is het er niet van gekomen om te bloggen. 's Ochtends luisterde ik naar een mooie dienst, en toch zat ik een beetje in slaap te vallen. En dat terwijl hij het over 'wakker schudden' had... Een voorbeeld vond ik erg mooi. Hij vertelde over een herder die 's nachts over de schapen waakt in het veld. Wanneer hij heel erg moe is en even gaat slapen, maakt hij zich met een touw vast aan een schaap die nogal de neiging heeft om weg te lopen. Als hij dan slaapt en het schaap loopt weg, voelt de herder het touw trekken en is gelijk weer wakker en kan het bij de kudde houden. Aan het eind van de preek werd een Koerdisch lied gezongen. Ik maakte een screenshot... muziekmakende handen vind ik altijd zo mooi!


Ik was niet de enige die de lifestream bekeek. Helaas kun je het niet meer nakijken ivm de veiligheid van sommige mensen.

Een paar weken geleden gaf iemand een getuigenis, dat wil ik jullie graag laten luisteren. We werden een paar maanden geleden opgeschrikt met een ernstig gebedsverzoek voor een van onze broeders die alvleesklierkanker bleek te hebben en die week geopereerd moest worden. Het is een van de dodelijkste vormen van kanker, omdat je er vaak te laat achterkomt. Mijn oma, tante en neef en een paar jaar geleden ook een vriendin zijn er aan overleden.
Vanaf 1:24:30 kun je het getuigenis luisteren. De persoon spreekt zelf Nederlands, dus dat is prettig luisteren als Engels je niet makkelijk afgaat.


Wat ik mooi vind is dat het er uiteindelijk helemaal niet zo over gaat of hij genezen is of niet. Dat komt helemaal niet duidelijk naar voren. Wel dat er een mooie troostvolle les in zit voor ons allemaal!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.