17 december 2021

Straks neem ik alle tijd

 'Mam, mag N hier komen, dan kunnen we boodschappen doen voor m'n traktatie, want ik wil natuurlijk wel nog trakteren voor de kerstvakantie!'
O ja...ja, dat is goed, helemaal niet meer aan gedacht. We hadden iets leuks bedacht. Een bakje met cakereepjes als friet en slagroom ernaast als zijnde mayonaise. Maar bakjes verkochten ze niet bij de snackbar, dus toen maar met leuk geprinte A-4tjes zakjes gevouwen.

'Neee, nu nog niet de cake snijden, dat moet je morgenochtend doen, anders wordt het oud!
Te laat! Geeft niet dan doen we het wel in deze grote bak. En dan schep je de zakjes morgen maar in de klas vol. S zag het helemaal zitten, want er stond iets in de klas wat je als snackbar kon gebruiken.

Ik ben nog nooit zo bang geweest dat een traktatie een mislukking zou worden en wat een bende moet het wel niet worden met die slagroom óp de cakereepjes in een papieren zakje...

Halverwege de dag kreeg ik tot mijn opluchting een leuke foto van de traktatie en vertelde S me uit school dat het echt superleuk was!

Vanochtend werd ik wakker en tijdens het Bijbel lezen bedacht ik: Oja, boodschappen bestellen bij Picknick, daar ben ik al veel te laat mee, straks vergeet ik het weer en lukt het niet meer voor het weekend. Het lukte me met moeite het hoofdstuk uit te lezen en toen lag ik al liggend in bed m'n boodschappen te doen. Gelukkig nog op tijd!

S moest nog gauw twee cakes erbij halen vanochtend, want ik wist niet zeker of ze wel genoeg zou hebben... En ze was naar de winkel en toen dacht ik: 'Oja, wat moet ze dat meisje nou geven die een allergie voor melk heeft?' Ik neusde in de kast en zag een zakje gekleurde popcorn, kon niet beter, ook leuk in een papieren frietzak...

En oja, de bruine bonen moeten 8 uur weken, die zet ik ook gauw even in het water, zijn ze om half 5 klaar, perfect!

'Mam, heeft u tijd en de auto?'

Nou...Ik heb twee meisjes van 2 en 5 tot 13.00 uur, waarvan ik er een met schoolwerk moet helpen, om kwart voor 2 ga ik M en logeetje ophalen, ben ik om kwart over 3/half 4 thuis, moet ik om kwart voor 4 logeetje en S naar de les brengen en ondertussen even naar de winkel met M. Om 17.00 uur haal ik ze dan weer van de les en dan ga ik koken en vanavond heb ik geloof ik niks...

'Oh...klinkt als een druk dagje, laat maar!'

Dat was dat!
De winkel met M ging niet door, A ging al gezellig mee.
En nu heb ik mooi even tijd om een blogje te schrijven.
Ik zou ook nog die dingen in huis kunnen doen, die je goed kunt zien (vloer dweilen ofzo)
Maar nu even niet.
Even, heel even een beetje rust...

Lukt het jullie?
Een beetje rust nemen en hoe doe je dat dan?
Ik vind een supervolle dag niet zo erg. Maar een paar achter elkaar... ik weet echt niet hoe mensen dat doen, die het altijd maar druk en hun agenda stampvol hebben.
Daarom heb ik besloten om alleen vandaag te leven! Als ik dan 's ochtends Philip uitlaat, kan ik helemaal niks doen aan bruine bonen, traktaties en schoolwerk, dus probeer ik me daar ook niet mee bezig te houden, maar geniet van de ieniemieniekleine, koude, natte, miezerdrupjes op m'n warme gezicht en dank ik voor genoeg genade voor vandaag!

En straks neem ik alle tijd om bruine bonensoep te maken, misschien luister ik iets, misschien niet. Het maakt niet uit hoelaat we eten, we hebben de hele avond de tijd!

Tot morgen!
🙋


1 opmerking:

marijke zei

Ontzettend leuke traktatie! Fijn dat het in de smaak viel. Leuke foto's ook, zeker die van de jarige achter de patatkraam!

Ik kan enorm genieten van een dagje minder drukte. Lekker in huis alles opruimen en zelf tot rust komen. Maak tijdens drukke dagen altijd to do lijstjes. Dat helpt me om overzicht te houden en daarmee zijn de taakjes 'uit mijn hoofd'.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.