22 december 2021

Dat neusje!

Vandaag was een opruimdagje, het moest echt! S en logeetje hebben hun kamer ook flink aangepakt en wat kunnen ze dat al goed! Ze hebben ook het glas weggebracht en voor het eerst Philip uitgelaten. Ondertussen probeerde ik de kast waar alle knutseldingen liggen uit te zoeken en op te ruimen, dat duurde langer dan ik hoopte, maar er zit nu weer een beetje logica in. Tussen de bedrijven door deed ik de was, ging nog even naar de bibliotheek om 1 boek weg te brengen en 2 boeken te halen. Ik haalde boodschappen in huis, zoog stof en dweilde de vloer en maakte geen foto's. En heb ook nog heel even geslapen. Sinds gisteravond heb ik flink last van m'n oor, pijnlijk. Eigenlijk vergelijkbaar met kiespijn bedenk ik nu... Gelukkig helpt paracetamol weer prima. Nu maar ecen niet buiten zwemmen en hardlopen vind ik ook niet zo fijn. Even wachten tot dit over is.

Omdat ik geen foto's heb, ging ik even op Pinterest kijken. Zulke leuke pinnetjes... Ik moet van de week gewoon een keer even de tijd nemen om ze na te tekenen. In ieder geval ééntje. Die zien jullie dan wel een keer voorbij komen. Als het lukt. Want ik ben ook weer aan een sjaal begonnen. En er zijn nog meer dingen waar ik mee bezig wil zijn... er staat nog ergens een miniatuurhuisje te wachten en ik was begonnen en een heel eind op weg met de leukste foto's van 2021 uit te zoeken.

Dit zou ik zomaar kunnen zijn 😁
👇


En deze vind ik het leukst! Dat neusje!


Gisteren was het echt grappig. Ik liep in de supermarkt mét mondkapje. Iemand zei: 'Mevrouw, mag ik u wat vragen? Heeft u in die en die straat gewoond?' Er ging gelijk al een lichtje bij me branden. Zelf heb ik er niet gewoond, maar een vriendin van me wel en we hebben al zooo vaak gehoord dat we op elkaar lijken. En ja hoor, het ging over m'n vriendin 😄. Ik moest haar de groeten doen, dus belde ik haar 's avonds even op en hebben we er samen nog om gelachen. Dat was leuker dan een appje sturen!

Hoe is jullie week tot nu toe?
🙋



2 opmerkingen:

marijke zei

Prachtige foto's uit Canada en Venetie! En ook gezellige foto's van je werk. Erg leuk dat je dit deelt.

Zouden een zoutoplossing/ neusdruppels nog wat zijn voor je oorpijn?

Wat jij met je vriendin hebt, heb ik met een oud collega. We worden zeer regelmatig door elkaar gehaald... Is inderdaad grappig.

Ik heb deze week intensief gewerkt (ouderenzorg), pas vandaag op onze kleinzoon en ben morgen en de Kerstdagen vrij. Ben me door Corona en alle andere narigheid op de wereld nu meer dan ooit bewust van het wonder van Kerst. Het echte wonder. Dat God naar ons toe wilde komen en weer komt. Dat geeft ondanks alles rust en vrede in mijn hart.

Niets nieuws onder de zon

Hoe vaak moet ik niet denken
Aan die nacht in Bethlehem
Toen Jezus werd geboren
Was er geen plaats voor Hem
Want overal op aarde
Worden volkeren verstrooid
Als monsters zonder waarde
Verandert het dan nooit

Is er niets nieuws onder de zon
Is het nog steeds als Bethlehem
Is er nog steeds geen plaats voor Hem

Langs afgelegen grenzen
In een brandende woestijn
Staan lange rijen mensen
Die nergens welkom zijn
En in overvolle steden
Zwerven kinderen over straat
Voor wie sinds lang geleden
Geen deur meer opengaat

Is er niets nieuws onder de zon
Is het nog steeds als Bethlehem
Is er nog steeds geen plaats voor Hem

blijft alles bij het oude
Staat ieder mens apart
Of drijft Zijn licht de koude
De koude uit ons hart
Uit de diepste schuilhoek van ons hart
Van ons versteende hart

Dan is er nieuws onder de zon
Is er eindelijk plaats voor Hem
Een heel nieuw hart
Een nieuw Jeruzalem



Tekst en muziek: Rikkert Zuiderveld

Lieneke van Vuuren zei

Mooie tekst, ik zal 'm eens luisteren, dankjewel!
Ja, neusspray gebruik ik ook...helpt nog niet zoals ik zou willen:(
Heerlijk een paar dagen vrij! M'n man heeft ook een lekker lang weekend, zo fijn!
Geniet ervan, zegen deze dagen!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.