28 juni 2016

Mijn goede naam

♪ You unravel me, With a melody, You surround me with a song, Of deliverance, From my enemies, Till all my fears are gone. I’m no longer a slave to fear, I am a child of God. I'm no longer a slave to fear, I am a child of God. ♪ (No Longer Slaves, By Bethel Music) I love this song!!:

Bij God ligt mijn redding en goede naam. God is mijn Rots, mijn sterkte, mijn Schuilplaats.
Psalm 62:8

Dit vers  viel mij op toen ik de Bijbel in de Willibrord vertaling las. Wat  mooi is dat! Ik hoef me zelfs niet druk te maken over mijn 'goede naam'. Het is niet belangrijk wat mensen van mij vinden, over mij denken, van mij zeggen. ik hoef niet te strijden voor 'mijn naam'.

Een poosje terug hield het me bezig. Soms kunnen onze groter wordende tieners me ongezouten vertellen hoe ze sommige dingen van mij zien. Dat vind ik dan best lastig. Mijn 'ik' krijgt dan een knauw. Geeft niks! Er is een andere Naam, die veel meer eer verdient en die hoog gehouden mag worden. Dan bid ik om wijsheid. De ene keer is het goed iets uit te praten, de andere keer om vergeving te vragen, een andere keer om het te laten rusten. En het in Gods hand te leggen en bij Hem te laten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.