21 juni 2016

Een hoop gefladder en gedoe

Een hoop gefladder en gedoe hoor ik steeds op de achtergrond van het leven van elke dag de laatste week. Tussen het gebladerte van de druiventakken bij de buren is er een duif druk bezig met het maken van een nest. Hij vliegt af en aan met takjes, een schattig gezicht! Ik wilde er al steeds een foto van maken, maar dat lukte niet, hij was me steeds te snel af. Maar vanochtend was ik vast besloten en bleef wel een half uur op de bank zitten met mijn camera in de aanslag. Dat duurde lang, ik gaf het al bijna op. Toch dacht ik, ik vraag God of die duif nu gauw zal komen met een takje. En binnen een halve minuut was hij er! Hij bleef deze keer lang genoeg zitten om ook nog een kort filmpje te maken.


Ik dacht geen teksten over duiven te vinden in de Psalmen, maar zie hier! Het is een mooie tekst die ik vond in Psalm 68. Eén waar je niet direct van begrijpt waar het nou precies over gaat, maar die toch vol hoop en uitzicht lijkt te zijn. En ook een waar de liefde van God de Vader en Zijn verlangen en kloppende hart in doorklinkt.
Zou u tussen de schaapskooien blijven liggen? U zult zijn als duiven met zilveren vleugels en gouden slagpennen.
Psalm 68:144 opmerkingen:

Look Around The Corner zei

Wat grappig, druk aan het bouwen, en zorgen voor zijn jongen.

Ariëlla zei

Gaaf zeg! Bidden had effect dan.

Ik ga volgende week bloggen over deze vers 13/14. Spurgeon zegt van dit bijbelvers: "A hard passage, a difficult nut to crack.

Lieneke van Vuuren zei

Ik ben benieuwd, zal je blog in de gaten houden! Ben het nu alvast met Spurgeon eens!:)

Lieneke van Vuuren zei

Ik ben benieuwd, zal je blog in de gaten houden! Ben het nu alvast met Spurgeon eens!:)

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.