24 oktober 2022

Het heet 'Plaatverhaal'

Herfstvakantie! Ik knip om 6.45 uur m'n bedlampje aan en lees een stukje uit 'God leren kennen'. Dan ga ik uit bed en na het douchen ontbijt ik en lees twee hoofdstukjes uit 'Langs de afgrond'. Ik moet ervan huilen! Het gaat over André, onze saxofonist in de kerk. Op 26 jarige leeftijd kreeg hij acute leukemie. Zijn vader heeft er een boek over geschreven. Het is zo bijzonder dat hij nog leeft en een prachtig gezin met vier kinderen heeft gekregen. Gek dat ik moet huilen, ik weet toch dat het goed is gekomen? Ik ga lekker naar buiten, er staat een flinke bries, ik loop een eindje verder dan normaal. Thuis gekomen ga ik naar m'n schrijfschuurtje, daar lees ik m'n Bijbel en schrijf een samenvatting en bid. Kort. Picknick komt eraan, dus ik ga weer naar binnen, neem de boodschappen aan en zet koffie. Die drink ik onder het afdak in de tuin, ik beantwoord wat appjes. Dan neem ik wat tijd voor m'n blog. En daarna...ja, dan ga ik een wasje draaien, wat opruimen en stofzuigen, de wc's poetsen en lunchen. Maar dat is straks pas, nu eerst m'n blog!❤


❤Een leuk idee❤
Dit idee met hartjes zag ik op verschillende andere blogs, ik dacht dat ga ik ook eens doen. Op een regenachtige dag met veel wind vrolijkt het mijn blog een beetje op.

❤Een mooi quote❤
Op mijn nachtkastje leg ik elke keer een ander blaadje met een tekst uit het kleine boekje 'Ziende op Jezus'. Het zijn mooie gedachten om mee in slaap te vallen.

'Ziende op Jezus, om van Hem elke dag een taak te krijgen met de genade die nodig is om deze te volbrengen. Zodat we niet vragen: 'Wat kan ik?' maar: 'Wat kan Hij niet?' en geheel steunen op Zijn kracht, die zich openbaart in onze zwakheid.'

❤Iets om naar uit te kijken❤
Een middagje naar Ha & Ma in deze herfstvakantie

❤In de tuin❤
Daar moet ik weer eens mee aan de slag. De stokrozen zijn nu echt op. Maar er zitten nog knoppen aan, dus ik denk dat ik de bovenste stukken eraf snijd en ze in een vaas zet. Wie weet gaan ze nog bloeien. De tomatenplanten moeten er ook uit. De appelboom en de Afrikaantjes blijven!


❤In de keuken❤
Elke zaterdag probeer ik een cake te bakken voor zondag. Makkelijk en lekker!

❤Stille momenten❤
Sinds een tijdje ben ik bezig om van elk Bijbelboek een samenvatting te schrijven. Vanochtend ging het over Elisa. Ik probeer om niet te lezen met de vraag: 'wat heb ik hier nu vandaag aan?' Maar met de vraag: 'Wat wil God hier doorheen zeggen?' En dat probeer ik vast te houden door de dag heen. Vandaag: God ziet echt naar zijn volk om, Hij is (heel) dichtbij degene die dichtbij Hem leven, ook als ze dat zelf niet altijd voelen of merken.

❤Ik kijk naar❤
'De oude wereld, de dingen die voorbij gaan'. Een programma van Kefah Allush, waarin hij door Europa reist. Ik kijk soms samen met K op zondagmiddag.

❤Ik luister naar❤
Een aflevering van 'Bij Jorieke' Met Wilkin van de Kamp over Groeien in geloof door vrucht en gaven van de Geest'. Een hele leerzame en bemoedigende aflevering en het 'evenwichtige' erin verraste me!

❤Dankbaar voor❤
Een weekje herfstvakantie!

❤Wat ik buiten tegenkom❤


❤Fotomomentje❤
Hoe geliefd kun je zijn?


❤Iets leuks om te delen❤
L heeft een leuk instagramaccount. Het heet 'Plaatverhaal'. Ze maakt zomaar random foto's van mensen in de stad en schrijft er iets bij. Hier heb je een paar foto's die je op haar account terug kunt vinden:




Dat was het voor vandaag, morgen ben ik er weer! Denk ik.

3 opmerkingen:

Aritha V. zei

Ik word zo blij van je blog.

marijke zei

Precies Aritha, dat heb ik nu ook! Ik lees je blog soms wel 3 x, gewoon om wat er vanuit gaat.

Lieneke van Vuuren zei

Wat een lieve reakties, dankjulliewel!!<3

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.