19 oktober 2022

Genoeg om over na te denken

Het boek is uit! Nu heb ik weer tijd om te bloggen. Het is echt een mooi boek, heel goed geschreven. Als je geïnteresseerd bent in hoe het Joodse volk leefde in New York in en net na de tweede wereld oorlog, dan is dit boek een aanrader. Ik was er nieuwsgierig naar omdat onze gemeente zendelingen heeft uitgezonden om het Joodse volk in New York te bereiken met het Evangelie. Met name de orthodoxe Joden zijn moeilijk te bereiken. En nu ik dit boek gelezen heb snap ik dat misschien een beetje beter. Ik wil nog meer boeken van Chaïm Potok lezen.


Lekker chillen op de grond
met de hond


Gisteren was ik weer te vroeg om H op te halen en kon ik nog even het park in. Er waren vissers en ik ging een eindje verder op een bankje zitten. Genoeg om over na te denken.


Het is herfst, half oktober en zó warm!


S kreeg een puzzel van de buurvrouw verderop in de straat. Die was moeilijk! We zijn er drie dagen mee bezig geweest, maar nu is hij af.


En H maakt de mooiste schilderijen. Ze heeft een leuke stijl!


Zondag ging de preek over vreugde. We kregen de opdracht om elke dag te vieren. Ik houd van opdrachten en huiswerk! Tijdens het lezen van m'n Bijbel kwam ik deze tekst tegen, ik vind het erg mooi en bemoedigend. Dat werd ook gezegd, dat we vol vreugde kunnen zijn omdat we weten hoe het wereld-verhaal afloopt, we hebben de laatste bladzijde van het Boek gelezen! Dat gold al voor David en wij zijn nu al zoveel verder in de tijd.


Ik probeer mijn hart te vullen met vreugde door elke dag een paar liederen te zingen. Ik heb nu twee liederen, waar ik de tekst heel mooi van vind en die me op een bepaalde manier vreugde geven. Dat komt omdat de tekst die ik zing waar is en waar blijft en het genoeg is om me aan vast te houden in dit leven.
Geniet ervan als je even tijd hebt!







4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je nog meer van Chaim Pitok wilt lezen, kan ik de boeken van Asjer Lev aanbevelen. Het zijn 2 delen ( mijn naam is Asjer Lev en de gave van Asjer Lev). Die zijn ook echt zo mooi. Het verhaal pakt je helemaal.

Anoniem zei

Pitok=Potok...;-)

Anoniem zei

Wat een fijne blog weer! Mooie boeken inderdaad van Chaim Potok. Daar heb ik er ook een aantal van gelezen. Ben ook geboeid door gebruiken en gewoontes van het Joodse volk. Er zit zoveel symboliek in.

Op dit moment ben ik in de Filippenzen brief aan het lezen. Ook daar de oproep om blij te zijn . Mijn vriendin kreeg een zeer ernstig bericht, wat de hele dag in mijn gedachten is. Wat helpt het dan om mij te richten op de belofte die in Filippenzen staat dat we met bidden en smeken onze noden bekend mogen maken en dat Hij ons dan de vrede zal geven die alle verstand te boven gaat. En ons hart en gedachten bewaren in Christus Jezus.

Anoniem zei

Blijkbaar is mijn Google account 'verdwenen', ik zie bij bovenstaande reactie 'Anoniem' staan. Daarom hierbij hartelijke groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.