6 juli 2023

Goed voor jou!

 Zo, langzaam ben ik aan het bijkomen en aan het herstellen van de galblaasoperatie die ik afgelopen maandag onderging. Ik zeg langzaam, omdat ik had gedacht dat het allemaal wel een beetje vlotter zou gaan. Het gaat elke dag wel een beetje beter, maar niet meer dan een beetje. Maar lang leve de pijnstillers! Vanmiddag zijn alle meiden buitenshuis en zit ik lekker rustig in de tuin en had ik zin om een blogje te schrijven. Zo kan ik nog eens nagenieten van mijn fietstocht afgelopen vrijdag. Ik kreeg donderdag een telefoontje dat ik maandag geopereerd zou worden en toen dacht ik: ik ga morgen op de fiets naar school! Nog even genieten dat dat gewoon kan. Het was 17 km heen en ook 17 km terug. Ik ben helemaal geen fietser en vond het dus best een eind. Maar het gaf me wel voldoening! En een paar mooie uitzichten over het water.


Weer eens een andere brug over gefietst. Verder was het een heel eind snelweg aan mijn linkerkant en industrietoestanden aan mijn rechterkant. Of dat nou zo gezond voor je longen is betwijfel ik. Maar in beweging zijn is natuurlijk zowiezo goed.


Zondag zat m'n 'oude' oppaskindje gezellig bij me op schoot. De hele dienst zat ze zo stilletjes bij me en zat ik zo stilletjes te genieten en zat Mar stilletjes foto's te maken!


Gisteren kwam een vriendin langs met een heerlijke fruitmand.
Ik kreeg van iemand anders een doos chocola.


En 's avonds werd er een boeket met mooie bloemen bezorgd van m'n werk.
Dit voelt nog eens als verwend worden!


Sinds gisteren ben ik bezig met Psalm 73. Wat een mooie Psalm is dat. Ik luisterde er een preek over en John Piper voegde eraan toe: 'My books may fail...' en dat deed iets met me. Het lukte me de eerste dagen na de operatie niet om te lezen en soms lees ik een boek, maar is het niet echt wat ik nodig heb. Zo falen ook boeken.
Maar God niet, Hij geeft mijn hart kracht.
En zoals in het laatste vers staat:
'Maar wat mij betreft, het is voor mij goed dicht bij God te zijn.'


Inmiddels is de zomervakantie aangebroken. De jongste twee zijn nu van de basisschool af. Na 22 jaar geen basisschoolkinderen meer. Ik kon helaas niet bij de musical zijn, maar het is gefilmd en we maken daar nog een keer een gezellig filmmiddag of avondje van.

Geniet van het mooie weer, van gezondheid en van de aanwezigheid van onze God!
Het is voor jou goed om dicht bij God te zijn!



1 opmerking:

marijke zei

Wat een fijne blog weer. Fijn dat de operatie achter de rug is, je hebt waarschijnlijk al langere tijd met klachten gelopen. Jammer van de afscheidsavond en schoolweek, maar je gezondheid gaat voor.
Prachtige foto van jou met je oppaskindje.

Wat mooi wat je zegt over dicht bij God zijn. Hij geeft ons hart kracht. Dat ervaar ik momenteel ook zo.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.