7 januari 2022

Het is mij te wonderlijk

Zomaar twee dagen voorbij zonder te bloggen! Dat zal wel weer vaker gaan gebeuren. Het 'gewone' leven gaat weer beginnen. S mag maandag weer naar school. A ook, maar L zal veel online les krijgen. Jammer voor haar, het is zo goed om onder leeftijdsgenootjes te zijn en samen de lessen te volgen, zeker aan het begin van een opleiding.
Woensdag was ik bij M. we maakten een wandeling en deden gezellig een spelletje set.


Daarna ging ik met twee vriendinnen bij een van hen thee drinken en kletsen. De poes kreeg ook een waardig plekje en deed gezellig mee. We hadden elkaar lang niet gezien en gesproken, dus dat was fijn! De hele maand december ben ik niet naar de homegroup geweest. Ik heb het gemist en ben blij dat we volgende week weer beginnen!


Gisterochtend weer fijn getennist, wat is dat genieten!! Een vrienschap waarin je elkaar al met een paar woorden begrijpt is goud waard!


Na het tennissen ging ik gauw boven aan de slag. Alles opruimen, stofzuigen, afstoffen...er zou iemand naar het dak komen kijken. Ik stofte Mar d'r kamer ook gelijk, kan ze volgende week weer in een schone kamer slapen. Hoewel ik denk dat er dan wel weer een nieuw laagje verse stof ligt. Ik kwam dit kleine 'doekje' tegen, zo schattig. Ik verbaas me soms over de pracht van eenvoud. Ze schilderde dit aan tafel, samen met een vriendin, leuk!


Het 'dakmens' kwam uiteindelijk, maar is helemaal niet boven geweest. En wél in de keuken, waar de tafel nog vol lag met blaadjes en tekenspullen en gumstukjes. Nou ja, boven is het in ieder geval weer netjes.

Gistermiddag zijn we nog naar m'n zusje geweest voor de verjaardag van m'n neefje. 3 jaar is hij nu en zo'n heerlijk ventje! Ik weet niet of ik het verteld had, maar op dankdag zat ik bij ze in de kerk en de dominee liep heel even weg en I zei: 'Jezus is weg!!' 💓

Vandaag staat er weer een bezoekje gepland. Alleen logeetje en ik gaan er heen. Vanochtend zouden L, logee en ik gaan wandelen en foto's maken, maar misschien kiezen we er toch voor om aan de keukentafel te rommelen. L heeft weer allemaal inspiratie opgedaan op Pinterest.
Zoiets geloof ik...


Ik ben benieuwd wat we uiteindelijk gaan doen... maar vooralsnog is het uitslapen! ✅

En wat ga ik nog meer doen?
- Kerstboom en andere kerstige dingen opruimen
- koekjes bakken
- Psalm 139:1-5 memoriseren:

Lord, You have searched me and known me
You know when I sit down and when I stand up
You understand my thought, from far away
You observe my travels and my rest
You are aware of all my ways
Before a word is on my tongue
You know all about it, Lord
You have encircled me
You have placed your hand on me

Zo bekend dat het me niet meer zo raakte. John Piper geeft in zijn boek 'Vechten voor vreugde' de tip om 1 of 2 verzen uit je hoofd te leren en dan door de dag heen eens op elk woord de nadruk te leggen en daarover na te denken.

Bijvoorbeeld:
You understnad my thought

YOU: De Schepper van hemel en aarde, de Koning der koningen en de Heere der heren, dit gaat over Hem!
UNDERSTAND: Als ik goed en nauwkeurig naar jouw hoofd kijk, dan zie ik je gedachten niet eens en stel dát ik ze zou zien en overeind zou kunnen blijven, dan zou ik er misschien 1 of 2, maar zeker niet allemaal begrijpen. Ik begrijp mijn eigen gedachten lang niet allemaal. Het is zó bijzonder dat er Iemand is die al mijn gedachten begrijpt. Hij weet precies hoe ze zijn ontstaan en waar ze vandaan komen, of ik ze zelf heb bedacht of dat ze zijn ingefluisterd...
MY: Hij begrijpt MIJN gedachten. Dit gebed is niet alleen voor David, maar mogen wij met hem mee bidden. Van al die miljarden mensen die ooit op de aardbol een bestaan hebben gehad en die dat nu nog hebben, kent God mijn gedachten. Waarom ik? Waarom is Hij zo betrokken op mijn leven, mijn doen en laten, zelfs mijn gedachten? Onder al die miljarden mensen ben ik niet bijzonder, stel ik niet veel voor. Maar zo is God! Hij begrijpt niet alleen mijn gedachten, maar van ieder persoon.
THOUGHT: Mijn gedachten! Als ik iets ingewikkeld vind aan mezelf zijn het mijn gedachten. Maar voor God is het niet verborgen en ligt alles open en bloot voor Hem, Hij schrikt er zelfs niet van terug, Hij kent alle oorzaken en gevolgen, Hij kent de duistere plekjes, Hij ziet de kronkels en de leugens, Hij begrijpt hoe ze gevormd zijn en kan terug gaan tot aan de eerste hersenspinsels in de baarmoeder. Hij ziet elke verandering nog voor ik me er bewust van ben en Hij ziet hoe ze heel, heel langzaam de richting op gaan van Zijn gedachten.

Dit is nog maar één vers van Psalm 139. Ik wil je uitdagen om er vandaag ook eens een vers uit te halen en hetzelfde te doen als je even alleen bent, onderweg of bezig met het huishouden of als je even rust.
Het brengt mij tot aanbidding:
Dit kennen
Het is mij te wonderlijk,
Te hoog
Ik kan er niet bij.










 

1 opmerking:

marijke zei

Ga ik vandaag eens doen, een tekst memoriseren op de manier die jij noemt. Dank voor de tip!

En wat leuk, wij hebben ook het spelletje SET. Altijd grappig om te doen.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.