18 november 2021

Kleine handjes

Wat een heerlijke leeftijd is dit! Ik geniet van de kinderen op m'n werk. Ik vind 'werk' nog steeds niet klinken, omdat het gewoon niet als werk voelt. Kijk die kleine handjes!


J van 9 was een middagje extra thuis, konden we mooi even samen een spelletje doen. Stratego Junior. Echt leuk! Niet te ingewikkeld en het duurt niet te lang.


Ik vroeg aan een vriendin of ik een boek over aanbidding mocht lenen, van Darlene Zchech. Ik wist dat ze die had. Tijdens onze afspraak nam ze twee boeken mee, een Engelse en een Nederlandse. Ik vroeg of ik er één een jaar mocht lenen en dat mocht. Nu moest ik gaan kiezen. Ik koos voor de Engelse. En besloot de Nederlandse gauw even uit te lezen! Dat boek is inmiddels ook weer terug gegaan, maar het heette: 'Aanbidding verandert alles'.
Het boek dat ik volgend jaar meeneem, het vijfde (boek waar ik over blog) inmiddels in een serie van 7, heet: "Extravagant Worship'. Ik vergeet nooit dat ik met deze zelfde vriendin en nog een man uit de kerk naar een Hillsongconferentie in Londen ging. Ik was nog nooit zo ver en zo lang van huis geweest en vond het allemaal wel overweldigend. Het was mooi, er is wel iets veranderd sindsdien al kan ik niet zo goed vertellen wat het is. Misschien wat meer vrijheid?
Sommige liederen van Darlene Zchech vind ik ontzettend mooi en koester ik. En eerlijk is eerlijk, niet allemaal. Maar haar boodschap raakt me wel vaak en het is een poos geleden dat ik daar iets van gelezen heb, dus neem ik dit boek mee naar 2022.
Het is een gewoon wit boek, zonder titel op de voorkant, ik denk dat er nog een omslag omheen hoort. Daarom maar even een foto van de binnenkant.



Het begint met het verhaal uit Johannes, dat Maria haar tranen over de voeten van Jezus laat vloeien en ze afdroogt met haar tranen en dat dure albasten flesje met olie uitgiet over Jezus' voeten, Ik las alleen een paar bladzijden en schreef al een paar regels over in m'n schrift:

'I long to worship Jesus as did the woman with the alabaster jar of perfume! Excessive, abundant, expensive, superfluous, lavish, costly, precious, rich, priceless, valuable...'

'(Ik verlang ernaar Jezus te aanbidden, net als de vrouw met de albasten kruik met parfum! Buitensporig, overvloedig, duur, overbodig, overdadig, kostbaar, kostbaar, rijk, onbetaalbaar, waardevol...')

 The song of a pure heart that is yearning for more of God and less of oneself, is the music that holds the key to many victorious and delights the heart of our King.'

Het lied van een zuiver hart dat hunkert naar meer van God en minder van zichzelf, is de muziek die de sleutel bevat tot veel overwinningen en het hart van onze Koning verheugt.'

Het gaat bij aanbidding niet alleen om zingen en muziek, dat werd in het boek dat ik al uit las, heel duidelijk beschreven. Alles wat je uit liefde voor Jezus doet, is aanbidding. Dat kan elk alledaags karweitje kostbaar maken.

Volgend jaar vast meer over dit boek, ik sluit af met een mooi lied.


Nog twee boeken te gaan!
Hebben jullie een lijstje met boeken die je volgend jaar wil gaan lezen?
Welke staan erop?




 


 

3 opmerkingen:

marijke zei

Wat mooi omschreven: alles wat je uit liefde voor Jezus doet, is aanbidding.

Heb juist vandaag het laatste hoofdstuk van het boek 'Leven in Gods tegenwoordigheid' van Theo Visser gelezen. Kocht het destijds op jouw aanraden. Ik lees de meeste boeken maar 1 keer, maar bij dit boek ligt dat anders. Wat een rijk boek!!!

Heb recent ook het boek 'Verborgen genade' van Jerry Sittser voor de 2e keer gelezen, ook een boek wat me heel erg raakte en waar je lang over nadenkt.

Ben nu bezig met het boek van Francis Chan 'Brieven aan de kerk'. Zet me ook erg aan het denken.

Verder ben ik bezig met een boek over de oorlog: 'het Leugenlabyrinth' van Paul Binnerts. Een heftig boek over de keuzes die mensen moesten maken/ maakten in de oorlog.

Heb onlangs via Marktplaats het boek van Abbie Chalgoum gekocht: 'Ik blijf bij je'. Had over dit boek gelezen en ik wilde het graag zelf lezen.
En in mijn kast staat al anderhalf jaar op lezen te wachten: 'Lichter dan ik' van Dido Michielsen. Het lijkt me een enorm boeiend boek, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om te lezen.

Ik lees vaak met vlagen, dan een periode wel, dan een periode niet. Maar als ik weer in een lees vlaag zit, merk ik dat het me zoveel brengt. Dan snap ik niet dat er tijden zijn dat ik niet aan lezen toekom.

Lieneke van Vuuren zei

Wat een heerlijke reactie, Marijke, dankjewel!
Je maakt me vooral nieuwsgierig naar 'verborgen genade', en de rest ga ik ook bekijken! Ik heb ook van die boeken in mijn boekenkast die ik écht nog wil lezen, maar er ook niet aan toe kom...gek vind ik dat, want ik pak dan wel elke keer een ander boek:)
Fijn dat je het boek 'leven in Gods tegenwoordigheid' mooi vond! Ik lees ook af en toe steeds weer een stukje verder!
Fijn weekend!

Lieneke van Vuuren zei

Oh en die van Francis Chan, die lijkt me ook heel boeiend!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.