5 november 2021

Gods buitengewone glorie aan het werk in het gewone

Woensdag ging ik met S even naar een kinderdienst bij ons in de buurt. Wij hebben al jaren geen kerkdienst op bid- en dankdagen. S zit bij deze kerk op een kinderclub en ze mochten een keer dankpunten opschrijven, de dominee zou er dan op dankdag voor danken. En dat heeft hij gedaan. Hij dankte dat 'de vader van S nog leefde nadat hij een hartstilstand had gehad'. Alleen dat is al genoeg reden om dankdag te vieren, elke dag 😃! Hier komen alle kinderen naar voren. Er was een mooi stilleven gemaakt van allemaal groente en fruit en bepaalde planten. Niet zo goed te zien op deze foto:), maar de kinderen konden het zo even goed bekijken. Zo mooi hoe de hele dienst de kinderen erbij betrokken werden!


Wat een herfst, zoveel blaadjes overal op de grond, bomen die steeds kaler worden.


Maar ook zoveel regenbogen! De een na de ander komt tevoorschijn. Het blijft iets bijzonder moois! Hier reed ik gisteren naar m'n tennisafspraak.


En hier liep ik vanochtend van de apotheek naar huis.


Oke! Dit zijn ze dan! De boeken waar ik het komende jaar mee aan de slag ga!
Ik zal de komende 7 blogs elk boek apart in het zonnetje zetten!


Ik begin met dit dagboek. Ik vind dagboeken mooi, maar het lukt me zelden om er elke dag van het jaar in te lezen. Daarom begin ik vaak gewoon een dagboek bij 1 januari, het maakt dan niet uit of het maart of november is. Maar met dit dagboek, ik ga ervoor! Op een dag was ik een beetje aan het rond zoeken naar een goede podcast en kwam ik iets tegen van Alistair Begg. Ik vond het zo mooi, dat ik meer van hem ging luisteren. En nu is het zover gekomen, dat ik bijna elke zondagse dienst helemaal mee zit te kijken. Een klein zondags uitstapje naar Cleveland in Ohio.


En natuurlijk kan ik dan weer niet wachten en las ik gisteren het volgende stukje:
(Nederlands eronder!)

'Because of God's gracious care for two defenseless widows, all of Israel - indeed, all of mankind - was helped. Through Ruth, God continued a family line that would later lead to King David, and then on to Jesus Christ Himself.'

'God's eternal plans unfold in the midst of ordinary - ordinary people in ordinary places doing ordinary things. If you lead an ordinary life, this should encourage you! Very few of us will even be a footnote in history. Whether you are an ordinary mother raising ordinary kids doing ordinary things day in and day out, an ordinary grandpa telling the same old ordinary stories, or an ordinary student going about your ordinary routine homework and activities - whatever sort of ordinary you are - the glory of God can be found all around you. And your faithfulness in the midst of the ordinary may, by His grace, become the means of extraordinary impact for the sake of the gospel.'

'This is the wonder of Naomi's story and the wonder of all of history - that God's extraordinary glory is at work in the ordinary. That truth can change  the way you feel about and go about your day.'
('Door Gods genadige zorg voor twee weerloze weduwen werd heel Israël - ja, de hele mensheid - geholpen. Via Ruth zette God een familielijn voort die later zou leiden naar koning David en vervolgens naar Jezus Christus Zelf.
Gods eeuwige plannen ontvouwen zich te midden van gewone - gewone mensen op gewone plaatsen die gewone dingen doen. Als jij een gewoon leven leidt, laat dit je aanmoedigen! Zeer weinigen van ons zullen zelfs maar een voetnoot in de geschiedenis zijn. Of je nu een gewone moeder bent die gewone kinderen opvoedt die dag in dag uit gewone dingen doen, een gewone opa die dezelfde oude, gewone verhalen vertelt, of een gewone student die je gewone routinematige huiswerk en activiteiten uitvoert - wat voor soort gewoon je ook bent - de glorie van God is overal om je heen te vinden. En jouw trouw te midden van het gewone kan, door Zijn genade, het middel worden van buitengewone invloed ter wille van het evangelie.
Dit is het wonder van Naomi's verhaal en het wonder van de hele geschiedenis - dat Gods buitengewone glorie aan het werk is in het gewone. Die waarheid kan de manier waarop je over je dag denkt en door je dag heengaat, veranderen.')

Wat een mooi, bemoedigend stukje voor gewone mensen. Nu ik ook elke dag een beetje ouder wordt, schaam ik me over hoe ik vroeger soms neer kon kijken op het gewone leven van veel christenen, zelfs van mijn ouders. We zouden toch allemaal bijzondere dingen moeten doen? We hebben toch allemaal een roeping? God heeft voor ieder individu toch een plan klaarliggen? Ik zal je wat vertellen: Daar had ik bekering voor nodig! Het hoeft niet meer zo groot, bijzonder en zichtbaar. Laat mij maar gewoon mens zijn en de gewone dingen doen die bij een mens horen. Laat God maar (mijn) God zijn en de dingen doen die bij God horen! En reken maar dat die twee wegen elkaar kruisen en dat je dan nederig je knieën buigt om je God te aanbidden en te danken voor zoveel wijsheid, liefde en genade!!

(Pinnetje van Pinterest)



Dat was het eerste boek!
🙋








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.