23 oktober 2023

Pieterpad deel 1?

Gisteren werden we wakker in Hoogkerk, vlakbij Groningen, ons tweede en laatste nachtje van onze minivakantie. We genoten van een lekker ontbijtje en gingen tóch maar het eerste stukje Pieterpad lopen! Vol goede moed en een tas vol radijsjes, paprika'tjes, komkommertjes, dropjes en drinken gingen we op Pieterpad!


Hoewel er bijna geen bosgebied was, kwamen we ook nu herfstige dingen tegen.


Deze nam ik mee en zit nog in mijn jaszak.


Ja, slapen jullie maar!


Door het open landschap zagen we de prachtigste luchten. Tijdens ons ontbijt regende het, de rest van de dag bleef het zo goed als droog. Een paar spatjes water maar.


Leuke straatjes


Leuke plaatjes


Grappig!


We zagen veel aardappelen en uien oogsten.


Maar ergens... ging het mis


We raakten van het Pieterpad en merkten het niet eens.


Totdat ik na bijna 15 km op Google maps ging kijken. Ik had al een vaag vermoeden, maar schrok me een hoedje, toen ik zag dat we nog ruim 2 uur moesten lopen naar Winsum! Want dat was het eindpunt van de eerste etappe: van Pieterburen naar Winsum.


Ik zei op dat moment maar niet zoveel, dat leek me beter. Je kunt weleens spijt krijgen van dingen die je zegt op een onbezonnen moment. Zo had ik kunnen zeggen dat ik het helemaal gehad had met dat Pieterpad, einde reis! Bestemming onbereikt.


Dat zei ik niet, ik dacht het wel. Maar mijn andere hersenhelft was driftig op zoek naar een manier om onder die nog ruim 2 uur lopen uit te komen.


Dus zochten we op internet de dichtstbijzijnde bushalte. En dat was even fijn zeg! We hoefden maar 900 meter terug lopen! We moesten wel doorlopen, anders zouden we 'm voor onze neus weg zien rijden.


Maar gelukkig haalden we het en kwam de bus al binnen 5 minuten.


Hebben we nu het eerste stuk gelopen of niet? Wat kilometers betreft wel. Maar de route klopte niet. Dus, zei K: dan zien we dit maar als een oefenrondje en doen we 'm nog een keer over. Ik kon het niet geloven, maar hij meende het echt!

Voor gisteren was het genoeg. We reden bijna 3 uur naar totdat we bij onze kleinzoon aankwamen en ik hem eindelijk in mijn armen vast kon houden. Wat was het fijn om hem en zijn ouders weer te zien!
Vandaag op m'n kleindochter gepast
En morgen weer naar school!






1 opmerking:

marijke zei

Leuke blog ! Dit zou ons ook kunnen gebeuren, vaag ergens denken tijdens het wandelen "gaan we wel goed?" en er dan achter komen dat je 2 uur niet volgens de route hebt gelopen. Ben benieuwd of jullie het nog in gaan halen.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.