5 mei 2022

Apart soort

Zaterdag deden we een leuk vakantie uitje naar Naturalis. Al die (opgezette) dieren maakten wel indruk.


En deze grote vriend blijft toch van een apart soort.


Gisterochtend rende ik 8 km, weer een beetje verder dan de vorige keer. Ik kwam langs deze mooie muur met bloemen, zo mooi, alsof je in het buitenland bent.


En het blauwe water en de blauwe lucht daar wordt je blij van!


En in onze eigen tuin bloeien de gebroken hartjes.


We gingen ook nog op kraamvisite bij de tweeling. Wat een wondertjes!


Nog een kleine terugblik op april. Een kleine, omdat ik deze maand niet zoveel heb bijgehouden, maar wel een paar dingen.

Ik heb geluisterd naar: 'God of Comfort' van Hannah Withall Smith, een (troostvol) luisterboek die je op de google podcast kunt vinden.

K en ik hebben een hele zondagmiddag gekeken naar verschillende afleveringen van 'Van Ninevé naar Nazareth' met Kefah Allush. Zo leuk om een kijkje te nemen in andere culturen en bij andere mensen. Een programma dat je terug kunt kijken op NPO2

Aan het begin van de maand keken we ook naar 'Lorena' op Netflix. Een meisje uit Mexico, die ontdekte dat ze kon hardlopen. Vaak op haar sandalen of blote voeten. Ze heeft veel wedstrijden gewonnen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nog een film: '100 meters'. Een jonge man die MS blijkt te hebben en toch wil trainen voor de triatlon. Ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na de triatlon heeft hij 3 jaar geen aanvallen gehad en heeft hij nog marathons gerend en meegedaan aan andere wedstrijden. Een bijzonder en ook humoristische film, waarin moed en volharding een thema zijn.
-----------------------
En nu... ga ik 'Van Ninevé naar Nablush' kijken. Lezen lukt me niet zo goed. Oja, daar ben ik in april mee begonnen, met het boek 'Keith Green', geschreven door zijn vrouw Melodie Green. Keith kwam op 28-jarige leeftijd met 2 van zijn 4 kinderen om het leven door een vliegtuigongeluk. Het boek verteld over hoe hij en zijn vrouw tot geloof zijn gekomen en hoe hij geen compromis wilde sluiten in het volgen van Jezus. Niet een heel makkelijk leesbaar boek, maar wel een krachtig getuigenis.












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.