24 september 2021

Discipline ver te zoeken

Yes! Hij is klaar!!
Eindelijk kon ik de deken aan R & M geven. Het was niet gelukt om het voor hun trouwen af te krijgen. Ik liep vast op die rij met bolletjes iets rechts van het midden. En m'n hoofd stond er ook niet altijd naar om te haken. Het is misschien ook meer een herfst en winter-ding. Voor mij dan.
Ze waren er blij mee en ik ook, hij is mooi geworden. Misschien ga ik 'm nog wel een keer maken. In ieder geval bewaar ik het patroon goed. Ooit kreeg ik van de kinderen voor m'n verjaardag een haakpakket van een eekhoorntje, die ga ik nu proberen.


Gisterochtend was ik in de badkamer toen ik ineens een bons hoorde en een heeeeeeleboel balletjes over de vloer rollen... oneehe!!


Ik probeerde S te troosten en zei dat er wel ergere dingen waren. Nou, dat is natuurlijk ook zo. Maar niet helemaal het juiste moment om dat te zeggen vond ik achteraf. Ik denk eigenlijk niet eens dat ze het gehoord heeft. En natuurlijk zei ik ook nog een heleboel andere dingen...
En toen ze naar school was heb ik alle balletjes bij elkaar geveegd en ben gaan sorteren. Wel een uur lang. En toen A er 's avonds ook nog even mee bezig ging, zat alles weer mooi in de doos.
Toen ik S naar bed bracht bedankte ze me ervoor. Zo lief!


Woensdagavond hadden we weer homegroup. De open haard hoefde nog niet aan. Dat komt vast nog wel een keer in de winter. We hadden het over gebed. En wat ik mooi vond, toen we ervaringen uitdeelden, werd er gezegd: 
'Ik verwacht nu niet perse méér van mijn gebed, 
maar mijn verwachting van God is wel groter geworden.'


Nog geen open haard, maar hier al wel kaarsjes aan hoor. Het is weer vroeg donker en ik vind het zo gezellig. Een poosje terug, ik denk al 2 of 3 weken geleden werd er een bos bloemen bezorgd voor de buren een eindje verderop, die niet thuis waren. 2 dagen later kwam hij ze ophalen en haalde er een roos uit en gaf het aan A die de deur open had gedaan. Ze zette 'm in een klein vaasje en hij staat er nog steeds zo mooi bij!


Mijn discipline met hardlopen is ver te zoeken. Drie weken geleden pakte ik de draad weer op, maar liet 'm na twee keer hardlopen weer twee weken liggen. Deze week pakte ik 'm opnieuw op en ook vanochtend rende ik lekker 4 km. Het is zo goed voor m'n hoofd, dat merk ik ook, daarom pak ik het toch steeds weer op.




 

2 opmerkingen:

Gail - Aritha zei

Die homegroep. Ik ga teruglezen wat jullie precies doen. En die roos, wat een lief gebaar. Vervelend, die balletjes. Dat is net zo iets als je diamanond painting steentje door elkaar gaan. Dan zou je gewoon helemaal willen stoppen ermee.

Zo benieuwd naar Eekie. Ben je al begonnen met haken?

Yvonne zei

Mooi doe opmerking: 'Ik verwacht nu niet oersé meer van mijn gebed, maar mijn verwachting van God is wel groter geworden...

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.