16 december 2020

Draaglijker, warmer en gezelliger

Elke keer als we in de avond auto rijden zien we lichtstralen. Ik heb net even opgezocht waarom...



Bijzonder he?! Ik ben benieuwd of het onze stad echt draaglijker, warmer en gezelliger maakt en of het voor verbinding zorgt...
Vorige week heb ik een lekker stoofpotje gemaakt. Het stond een paar uur in de oven en het rook heerlijk!
Ik had er stoofpeertjes bij gemaakt en gefrituurde aardappelballetjes. Toen ik de tafel dekte dacht ik: Het lijkt wel een kerstmaal! Met kerst lukt het me nooit zo goed...dus dit moet ik even onthouden. Iedereen vond het heerlijk!
En dan nu weer in lockdown.
Jammer dat het nodig is in deze tijd van het jaar. Het brengt mensen miss bij de vraag waarom we kerst vieren. Ik heb de afgelopen weken wel gehoord van mensen die in Jezus zijn gaan geloven als hun Redder en Verlosser, daar word ik blij van! Blij van echt levensveranderend Licht, Hij maakt mijn leven draaglijker en warmer en zorgt voor verbinding met mensen om me heen.
En...gezelliger? (Ik zeg niet dat ik dat altijd ben, maar meer algemeen...) Ja, eigenlijk ook wel. Als je vrede in je hart hebt en je kunt ontspannen in het (dit!) leven staan, ben je vast ook een gezelliger mens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.