11 december 2018

Eerst die wallen onder haar ogen maar eens wegkussen!

Gisteren had ik bedacht het tafelzeil van de eettafel te halen en daar alle legofriends van S op te zetten, zodat ze daar heerlijk mee kon spelen. Toen ik haar uit school haalde, kon ik het niet laten en zei tegen een vriendinnetje van S: 'C, kom je straks gezellig samen met S met legofriends spelen'? 'Nee' zei C, 'ik ga al met mama slijm maken!' Maar de mama van C. had een beter idee, ze zei: 'Neem de slijm maar mee naar S en dan gaan jullie met elkaar slijm maken!'
Gelukkig ben ik heel flexibel, dus zo gezegd zo gedaan!
C woont dichtbij ons, dus gingen we eerst allemaal naar ons eigen huis om wat te drinken en iets lekkers erbij te eten, daarna kwam C met haar doos slijmmakerij. En omdat de doos geschikt was voor 4 porties slijm, mochten A en L ook mee doen, wat voor mij betekende, dat ik ze hun gang kon laten gaan en alvast het eten klaar kon maken.


En er werd geroerd


en geroerd


en geroerd. Altijd een beetje spannend, want het lijkt soms allemaal echt niet te gaan lukken, dan plakt het teveel of dan is het te waterig. Er liggen nog wat herinneringen vers opgeslagen van slijmmakerij-activiteiten die niet goed afliepen. De slijm mislukte en de stemming daalde met rasse schreden. Maar steeds hoorde ik de stem van L vol vertrouwen: 'Het komt wel goed! Het komt wel goed!' En ja...deze keer kwam het goed!


En als het dan klaar is en het is gelukt, kun je er dagen lang plezier van hebben. Je maakt er grote bubbels mee op de tafel of je rekt het uit of je gaat lekker een kwartiertje zitten 'poken' (met je vingers erin prikken)!
Het is helemaal in en helemaal leuk, maar ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind. Ik vind het eerlijk gezegd zonde van alle lijm en andere ingrediënten, maar ook de chemische geur die ervan afkomt lijkt me echt niet gezond.
Dus, hier in huis, vooral niet te vaak, ik denk dat het nu wel weer even leuk geweest is voor minstens een half jaar. Er zijn nog genoeg andere dingen die ook leuk zijn.
Legofriends bijvoorbeeld!


Het ziet er wel leuk uit met die balletjes! Er zit zelfs een beetje 'glow in the dark-poeder' in!

Gisterenavond ging het even mis met S. Ze kreeg overal kriebel en er verschenen rode vlekjes. Uiteindelijk heb ik ze met een andere pyjama in mijn bed gestopt, maar toen ik zelf lekker vroeg om 9 uur naar bed ging, was ze nog wakker en waren de rode vlekjes nog roder geworden en zaten er kleine bultjes op. Ik heb haar weer een andere pyjama aangedaan, een zomers exemplaar, zodat het niet zo broeierig was. En zo hebben we lang wakker gelegen en zijn we 's nachts nog een poos wakker geweest, wat is jeuk vervelend! Dan zegt ze ook nog: 'Ik hoop zo dat ik jou niet aansteek!' (smelt). En omdat ze vanaf zondag ook al aan de puf was begonnen tegen het hoesten en benauwdheid, besloot ik maar van het inloopspreekuur gebruik te maken. Dat betekende dat ik haar helaas vroeg wakker moest maken en dat we om kwart over 7 op de fiets zaten. Ik heb er geen spijt van, we hebben een hele fijne huisarts, die ons altijd erg serieus neemt. Ze luisterde nog naar haar longen, gaf nog een extra puf mee die gelijk voor wat meer lucht zorgt, een pilletje tegen de jeuk en nog een koelzalfje. Gelijk maar naar de apotheek gegaan, daar waren ze ook heel aardig, S kreeg een nieuw pufapparaat, veel handiger.


Vandaag houden we het maar op een half dagje school, eerst die wallen onder haar ogen maar eens wegkussen:)

Sinds kort ben ik het boek 'Een vrouw naar Gods hart' van Elizabeth George weer eens aan het lezen. Ik leg het in een hoekje op het aanrecht en lees er elke keer maar een superklein stukje uit, fijn om over na te denken en toe te passen. Vandaag lees ik:
Een dagelijks gebed van toewijding helpt ons los te laten wat wij beschouwen als ons recht op deze geschenken. Houd alle dingen losjes vast, klem je er niet aan vast. Ik heb echt wat gehad aan de woorden van Andrew Murray, een negentiende-eeuwse schrijver van Bijbelse dagboeken: 'God is meer dan bereid om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor een leven dat geheel aan Hem is toegewijd.' 


2 opmerkingen:

Marleen zei

Beterschap met je jongste spruit!
Hopelijk slapen jullie vannacht wel goed!
En het boek heb ik zojuist gereserveerd bij de bieb, bedankt voor de tip!

@Lineke zei

Wat een gezellige blog schrijf je. Mooi gelardeerd met foto's. Beterschap voor S. Kus haar walletjes maar weg.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.