14 augustus 2023

Als ik ná 16.00 uur thuis kom

 Vandaag sloten we gezin twee af. Daarna deden we nog een opstart, waar ik de komende twee dagen ook ga werken. Dinsdag nog een hele dag, woensdag 4 uurtjes. En zo tegen het eind van de zorg moet ik een reflectieverslag schrijven en moeten er beoordelingslijsten ingevuld worden. Dat zal 'straks' als m'n opleiding klaar is allemaal wegvallen. Misschien al eerder, omdat het alleen bij de eerste 10 gezinnen moet.

Jullie worden het misschien zat al dat gepraat over de kraamzorg. Je hebt misschien niet zoveel met baby's of zit in een hele andere fase van je leven. Ik zal proberen het kort te houden, maar ik wil er toch een beetje over schrijven tijdens m'n werkdagen, omdat dat wel een groot deel van de dag is.

Hier thuis hebben we afgesproken dat als ik na 16.00 uur thuis kom, ik niet hoef te koken. Vandaag kwam ik een paar minuten voor 16.00 uur thuis! Heel even heb ik daar dan helemaal geen zin in. Maar na een douche en wat geklets is het wel weer prima om wat te doen. We zijn vreselijk fan van de verspaketten geworden! Ideaal, alles in een doos en er zitten héle lekkere gerechten tussen. Onze favorieten:
- chili con carne
- Thaise groene curry
- groentekebab
- roti masala
En de soepen zijn ook altijd goed.
Vandaag werd het Kip Siam


We hebben vroeg gegeten, dat vind ik ook altijd erg fijn. Ik ga zo koffie zetten en dan toch ook nog even leren. Misschien maar een half uurtje. Over een paar weken heb ik weer een toets en ik wil niet alles op het laatst er in moeten stampen.

En ik heb bedacht... dat ik donderdag en volgende week dinsdag helemaal vrij houd en niks afspreek en ook eens even fijn offline ga. Om lekker thuis te rommelen en op te laden. Ik denk wel dat er een blogje komt, want dat is tegenwoordig een van mijn opladers.
Nu al zin in!!

🙋



2 opmerkingen:

marijke zei

Hoi Lieneke, ik vind het juist erg leuk om een inkijkje te krijgen in de (opleiding voor) kraamzorg. Dus schrijf gerust door. Respect voor jouw lange dagen werken en het 'wachten'. Succes met de theoretische kant, zal vast ook heel boeiend zijn maar je moet het wel doen.

Ik ga me ook eens verdiepen in de vers pakketten, als ik veel werk of lange dagen maak verval ik vaak in eenvoudige AGV maaltijden....... Ook lekker en gezond maar wel wat saai.

Evie Van Efkesblog zei

Hier zijn de slowcooker en de diepvries onmisbaar. Er is altijd maaltijdsoep, spaghettisaus met of zonder groenten en vol-au-vent op voorraad. Ik heb een voorkeur voor stoofpotten en eenpansgerechten, maar maaltijdpakketten heb ik nog nooit gebruikt.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.