22 mei 2020

Eitjes op de bbq

Er waait een koel briesje door de huiskamer. De tuindeur staat open en na gisteren is dat koele briesje een heerlijk afwisseling. Vorige week maakte ik weer eens havermout/banaanpannenkoekjes. Het was een poos geleden. Als je even googled, dan heb je zo de lekkerste recepten!

lekker met aardbeien en poedersuiker
Meestal laat ik Philip 's ochtends uit, het eerste wat ik doe als ik beneden kom. Dan loop ik een rondje en geniet van de zonnestralen.


Gisteren was het hemelvaartsdag. Alle kids en aanhang waren thuis en we gingen bbq-en. Dat doen we niet zo vaak, S verheugde zich er al dagen op. Samen met Ha en Ma heeft ze 's middags de bbq schoongemaakt en was helemaal in haar sas! Ma had hele leuke ideetjes voor op de bbq. Zo ook deze eitjes! Eerst maakten ze bakjes van alluminiumfolie...


Beetje olie erin en het eitje erin


Het zag er erg leuk uit!


En toen op de bbq


En smullen maar!


Ondertussen had S het badje bij de overburen ontdekt en heeft ze nog even heerlijk gespeeld met de kinderen daar.


Als 'toetje' hadden Ha en Ma bananen in de lengte doorgesneden en er stukjes chocola tussen gedaan. Toen in zilverfolie en op de bbq gelegd. Dat was ook een goed ideetje zeg, erg lekker! Ik had er geen foto van gemaakt:)

Toen alles opgeruimd was (door R en M)💖 had ik een bord met kaarsjes, die we kregen toen we 24 jaar getrouwd waren, buiten neergezet en heb ik nog even wat gelezen, terwijl L 'Luigi' aan het maken was met kleine blokjes:)


Vorige week vrijdag werd mijn fiets gestolen, heel jammer, want het was een fijne fiets! Ik heb gelukkig inmiddels weer een andere, die ook lekker fietst. Maar toen moest ik naar huis terug lopen. Het was niet erg, want het was lekker weer. We liepen langs een sloot en ik zag een nest met kleine meerkoetjes. Maar ooh wat erg...allemaal plastic! Het was te ver in de sloot om er iets aan te doen...


Heel naar om te zien!


Niet zo'n gezellig einde van deze blog...

Laat ik afsluiten met twee mooie citaten. Ik heb vorige week een mooi boekje over heiligheid gelezen van Floyd McClung (Heiligheid en de geest van onze tijd). Het roept op om je niet te verbazen over al het onrecht wat gebeurt, maar je te verwonderen over Gods werk.

'Wie heilig wil worden in deze gevallen wereld, trekt zich niet terug in een woestijn van zelfzucht. Wie heilig wil worden, moet het Evangelie in de wereld verkondigen en vrede brengen aan mensen die ernaar snakken.'
'Het is heel gemakkelijk om pessimistisch te worden in een wereld waar zoveel problemen zijn. De duivel wil indruk op ons maken met zijn macht. Hij wil dat we wanhopig worden van al het geweld en alle misdaad in onze steden. Hij vraagt onze aandacht voor vleselijkgezinde christelijke leiders, die gevallen zijn. Hij probeert ons cynisch te maken. Wanneer we geen hoop meer zien voor onze steden, en daarom maar niets doen, heeft de duivel de overwinning. Hij verslaat ons, wanneer we ons terugtrekken in ons kleine wereldje, weg van het veelvuldige onrecht en de armoede. Hij heeft ons verslagen, als we zeggen: 'Er is toch niets wat ik kan doen.' God gaf ons een wapen om de vurige pijlen van de duivel te doven, de pijlen van pessimisme en teleurstelling. We moeten het schild van het geloof opheffen. De duivel wil indruk op ons maken met zijn macht, zodat er ongeloof komt in ons hart. Ongeloof verlamt de christenen. Het verhindert dat we dienstbaar worden en op de Heer vertrouwen. Laat u niet verschalken door deze zonde! Hef op, dat schild van geloof! Doof de vurige pijlen van het ongeloof.'
Nog een laatste...ik vind het heerlijk om op pinterest mooie plaatjes te zoeken en daar een mooie tekst bij te zoeken. Of eigenlijk andersom!:)


Nu ga ik eten koken...heel veel over van gisteren!





1 opmerking:

Aritha V. zei

Ik geniet van mooie stadsleven blogjes. En openheid.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.