8 februari 2018

Het is goed nieuws

'Het is goed nieuws!'
Zo sprak de neurochirurg, een week later dan eigenlijk de bedoeling was.
'Het weefsel is onderzocht en wat er gevonden is, zijn bloedresten. We hebben dit nog een keer moeten onderzoeken en dat hebben we gedaan en er blijken geen afwijkende (tumor)cellen bij te zitten. Beter nieuws had ik u niet kunnen geven!'*
Na nog wat gebabbel over wat R nu van plan is te gaan doen en informatie over het verder herstel van de operatie verlaten we de kamer en de wachtkamer en lopen door de gangen, door de hal, naar de garage, naar de auto.

Ik ben perplex! Dit had ik niet verwacht. En ik ben dólblij, dat natuurlijk ook!
En nu we 3 dagen verder zijn merk ik dat ik het nog steeds niet zo goed kan bevatten.
Het moment dat de neuroloog ons gerust had gesteld, dat het alleen maar een cyste zou zijn, ligt nog vers in mijn geheugen. Dat we de volgende afspraak te horen kregen dat het toch om een tumor ging, weet ik nog als de dag van gisteren. De eerste dagen was ik er misselijk van zodra ik er aan dacht. De weken daarna leek het of we in een nachtmerrie waren beland. De 3 aanvallen die hij 's nachts heeft gekregen, de schrik blijkt er nog in te zitten als ik 's nachts ergens wakker van schrik. De dag van de operatie, ik heb er genoeg over geschreven op m'n blog, het lange wachten daarna en dan nu deze uitkomst!! De beste uitslag die ik kon bedenken kwam niet eens in de buurt bij wat we nu weten.

We hebben die middag twee taarten bij de Hema gehaald om het te vieren. Alle spanning van het afgelopen half jaar ga ik eens even goed van me afschudden! Vriendjes/vriendinnetjes kunnen straks weer komen spelen, R is bezig met motivatiebrieven en het voorbereiden van een toets die gemaakt moet worden om aan een nieuwe opleiding te beginnen.
Een nieuw begin.
Deze periode zal ik nooit vergeten...ik zal er zuinig op zijn.


*De cyste zat er waarschijnlijk al vanaf de geboorte (of tijdens de zwangerschap), het gebeurt weleens dat er een bloeding in een cyste ontstaat. Hierdoor werd de druk groter en kreeg R epileptische aanvallen.

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Wat een mooi nieuws, en een hele opluchting. Reden voor dankbaarheid, en alle eer aan god. Ik ben blij met jullie.

Ariëlla zei

Zo blij voor jullie! xxxx Aritha

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.