12 februari 2018

Alles weer op z'n plek

Wat er allemaal het afgelopen jaar op me af gekomen is, wil ik een plek geven. Dat doe ik door alles op te schrijven, alles wat er gebeurde, alle lessen en verborgen parels die ik leerde en vond...ik wil ze niet vergeten! En dan wil ik deze periode ook afsluiten, al zal dat niet van de ene op de andere dag gebeuren, omdat er nog een 1 gesprek met de neuroloog volgt en over een half jaar nog een mri-scan en de uitslag daarvan. Maar dat laat ik echt even niet in de weg staan om nu af te sluiten en verder te gaan. Mijn handen jeuken om aan een grote schoonmaak te beginnen en ik vind dat een mooi symbool voor een nieuwe start. En hopelijk helpt het me ook om de rommel in mijn hoofd op te ruimen. Voor vandaag probeer ik me op één gedachte te focussen of eigenlijk een verlangen die ik in woorden probeer te vangen... maar dat lukt me nog niet zo goed. Dus neem ik af en toe een korte pauze en bid, ik bid en vraag gewoon of Jezus erbij wil zijn vandaag, als ik schoonmaak en opruim. Ik denk dat ik de gedachte nu gevonden heb...
Jezus, kom met Uw aanwezigheid in mijn (rommelige) hart en huis!
Koffietijd, ik heb een stoel naar een plekje in de zon gesleept!

Ik heb een oude blouse aangetrokken en een paar mooie albums op Spotify gevonden om naar te luisteren. Achter de bank was het een enorme bende...daar moest ik eerst de inhoud van de spelletjeskast voor uitzoeken. Daar heb ik een en ander uitgehaald wat weg kan en alle doosjes met klei, spelletjes en andere dingen die helemaal niet achter de bank horen, kon ik toen mooi in die kast kwijt. Het bureautje van S was ook een doorn in het oog. Uitgezocht en alles weer op z'n plek. S heeft er zelf altijd een stellige regel voor om te zorgen dat het netjes blijft en dat is dat niemand anders daar zijn spullen op mag leggen. Maar of dat echt de enige oorzaak ik betwijfel ik. En zo is er ook nog een keukentje van S...(lol)

'Achter de bank', beter zo!.
Nu even een boterham en een blog en dan ga ik nog even verder. De tweede bank uitzuigen en eronder dweilen, de losse rommels opruimen en dan nog even het glas en lege flessen wegbrengen en boodschappen doen. 

O ja en de was!


3 opmerkingen:

Lineke vr53 zei

Mooie kleur bank

Marieke zei

Goede bezig jij joh! Echt een nieuwe start. En dat zonnetje helpt heerlijk mee!

Tante Trijns zei

Goed bezig, zeg! Opruimen en overdenken - dat kan tegelijkertijd. En als God dan die gedachtenmolen mag leiden, dan komt het allemaal goed! Mooi hoe je t verwoord weer! Ik bid je Zijn zegen toe in het loslaten van de zware periode. Hij was erbij en zal ook hier bij zijn.
Ik heb eigenlijk ook nog een vraagje: een tijd terug schreef je in een blog over een voor jou goed werkende methode om Bijbelteksten uit je hoofd te leren. Zou je daar een keer een blog over willen schrijven? Ik ben erg benieuwd naar je methode, ook omdat je er erg enthousiast over schreef - en dat t werkte!
Groetjes, “Tante Trijns”

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.