14 februari 2018

Uitgerust, zelfs wanneer je je inspant

Vandaag is het een oppasdagje thuis en terwijl Li in het mini-keukentje bezig is, maak ik een klein beginnetje met de grote keuken. De oven is uiteindelijk weer lekker schoon, door een een beetje soda erin te strooien en een klein laagje water erbij te doen en dat een kwartiertje op 145 graden te zetten, dan poets je zo alles er weer van af, ideaal!


Een ander rottig karweitje is het kastje waar de frietpan in staat, dat vet is zo ongelooflijk hardnekkig. Maar ook dat kastje is weer heerlijk schoon. Verder nog wat orde op zaken gesteld in een paar andere kastjes, die had ik nog niet zo lang geleden uitgezocht en het zag er nog aardig uit. Alleen het ladekastje waar alle schoonmaakspullen staan moest ik ook even goed leeg maken en schrobben.
Morgen maar weer verder! 

L viert vandaag valentijn en omdat De Valentijn nog niet aanwezig is in haar leven, viert ze een andere vriendschap.


Vandaag las ik een mooi zinnetje in het boek 'Kruistocht' van Tim Keller, het is een heel mooi boek om in deze 40-dagen-tijd te lezen! Dit stukje gaat over de film 'Chariots of Fire', een bekende film over twee atleten op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs, Eric Liddell en Harold Abrahams.

Er staat: 
'Liddell en Abrahams doen allebei hun uiterste best om gouden medailles te winnen. Maar Abrahams doet het om zichzelf te bewijzen (...) Liddell daarentegen wil gewoon God behagen, omdat hij door Hem is aangenomen. (...) Harold Abrahams was moe, zelfs als hij rustte; Eric Liddell was uitgerust, zelfs als hij zich inspande. Hoe kan dat? Omdat er onder ons werk een werk ligt, dat we echt moeten laten rusten. Dat is het werk van zelfrechtvaardiging. (...) De meeste mensen zijn voortdurend aan het werk om zichzelf te bewijzen, om God, anderen en zichzelf ervan te overtuigen dat ze goede mensen zijn. Dat werk houdt nooit op, tenzij we rust vinden bij het Evangelie. Aan het einde van Zijn grote scheppingswerk zei de Heer: 'Het is volbracht', en toen kon Hij rusten. Aan het kruis heeft Jezus over het werk onder jouw werk gezegd - over datgene waar je echt moe van wordt, die behoefte om jezelf te bewijzen omdat je nooit goed genoeg bent en nooit echt genoeg doet - dat het volbracht is.'
Het is zo fijn om op deze manier aan een grote schoonmaak te beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.