29 december 2016

Genoeg voor iedereen

Sinds ik een grote schoonmaak heb gehouden hier, blijft het ritme er goed in. Vorige week was de bovenste verdieping aan de beurt, deze week de middelste en volgende week de onderste en zo ga ik maar door. Vandaag heb ik de badkamer weer lekker schoon gemaakt. Dat doe ik natuurlijk wel elke week, maar nu ook echt bovenop de kastjes en ook de binnenkant.
Vanochtend rond lunchtijd bracht ik L naar een vriendin en ik kreeg toch trek in oliebollen!
Op de terugweg reed ik een heel klein stukje om en kocht bij zo'n gezellig kraampje twee zakken met oliebollen. Genoeg voor iedereen!

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

Ze waren nog lekker warm en roken heerlijk!

foto van Lieneke van Vuuren-Overduin.

Onze oppasdreumes, (ik zal haar voortaan Li noemen) is er vandaag ook en S vind het maar wat gezellig, zeker nu ze vakantie heeft! Morgen komt ze niet, maar ik weet nu al dat S 's ochtends zal vragen of Li dan ook weer komt.

Vanochtend las ik in het boek 'Terug naar genade' van Philip Yancey zo'n mooi stukje. Het komt hier op neer, dat wanneer je een ziekenkamer in het ziekenhuis binnen komt, je dat doet met het bewustzijn dat God voor je uit gaat, daar al aanwezig is. Dat brengt een andere houding met zich mee dan wanneer je bedenkt dat mét jou ook Jezus in die kamer komt. Dat laatste heb ik in de loop der jaren wel mee gekregen, daardoor is dit nieuw voor me en ik vind het mooi, dus bewaar ik het maar even in mijn hart. En natuurlijk geldt dat niet alleen voor ziekenhuiskamers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.