16 november 2022

Wat willen we nog meer?

We gingen weer eens naar de kinderboerderij en liepen het 'kabouterpad'. De loper van bladeren was al uitgerold.


Wat een mooie bladeren zagen we.


Deze zwaan lag lekker op het bruggetje en we moesten er twee keer langs. Ik tilde I maar even op, hij blies ons bijna de brug af! Nee hoor, dat is overdreven.


Mooie eendjes



En ja hoor, ook nog paddenstoelen...


En het pannenorgel.
'Ga je weer mee?'
'Nee nog niet! De dienst is nog niet afgelopen!'


Even een blaadje eruit gepikt


Hoi oudje


I. hield me tegen, ik liep er weer zo aan voorbij.


En dit doen we eigenlijk echt nooit, maar nu wel. We gingen gezellig samen ergens wat drinken en een cakeje eten. Ik stootte het glas appelsap nog even handig over m'n broek 🙈.

Zoals beloofd deze keer de tweede vraag van de 4 vragen waar ik steeds een antwoord op probeer te vinden. Het geeft me een stevige grond onder mijn voeten. Terwijl ik dit stukje las in 'God leren kennen' raakte me het. Wat zijn we toch bang dat we van alles zullen verliezen. En wat vergeet ik snel dat Gods 'Ja' genoeg is voor ons hele leven, waar we ook doorheen gaan.

Vraag 2:
Zal Hij, die zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard heeft... ons met Hem ook niet alle dingen schenken?

Uiteindelijk zal ons niets goeds onthouden worden!
Het is alsof God zegt:
Door met een machtige hand en een uitgestrekte arm te redden uit de macht van de Farao en zijn legers, door de tekenen en de wonderen van het Pascha en van de doortocht door de Schelfzee, heb ik jullie laten zien, wat Ik voor u kan doen, Ik heb u duidelijk laten zien, dat Ik, onverschillig waar en wanneer en tegen welke vijand of onder welke ontbering dan ook, u kan beschermen en alles kan geven, wat u in het leven nodig hebt. U hebt geen andere God buiten mij nodig. Daarom hoeft u niet ontrouw te worden door naar andere goden om te zien. U hebt aan Mij genoeg.

Het 'Hij zal ons alle dingen schenken' kan aldus worden samengevat:
Eens zullen wij zien, dat niets - letterlijk niets - wat onze vreugde in God had kunnen vergroten, ons onthouden is, en dat niets - letterlijk niets - wat die vreugde had kunnen bederven in ons bezit is gebleven. Wat willen wij nog meer als zekerheid
?

God is getrouw en zal in al uw behoeften voorzien. U zult nooit meer nodig hebben, dan Hij u kan geven. En wat Hij u geeft, zowel materieel als geestelijk, zal altijd genoeg zijn voor dat moment.

'Het goede onthoudt Hij niet aan hen die onberispelijk wandelen.' (Ps. 84:12)
'God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt.' (1 Cor. 10:13)
'Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid.' (2 Cor. 12:9)

Denk na over deze dingen!
En overwin met deze gedachten al datgene, wat u in de weg staat, om uw Heer te dienen.

Pinterest

(In het boek wordt er veel meer over geschreven, ik heb hier en daar wat stukjes eruit gepikt, misschien komt het dus niet helemaal goed over)

3 opmerkingen:

Aritha V. zei

Dank je wel weer. Voor je gezellige verhaal, de foto's en al het andere.

marijke zei

Ik denk dat de titel 'wat willen we nog meer' vooral slaat op de onwankelbare trouw van God waar je over schrijft en ook op het (foto) verslagje van jullie fijne bezoek aan de kinderboerderij.

Yvonne zei

Dank je wel Lieneke. Ik heb genoten van jouw verhaal. Hij zal inderdaad ons het goede niet onthouden... Wat een geweldige God hebben wij toch!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.