8 april 2021

Aarde-rommeltje

Een van de leuke dingen van een 'ommetje' is dat je soms schattige kleine hondjes tegenkomt. S en ons logeetje én ik waren er niet weg bij te slaan.


Vorige week was het zulk lekker weer. Ik heb toen eindelijk wat planten verpot. En toen zag ik dit bij de vrouwentong. Ik heb ze los gemaakt. Ik dacht eerst dat ze allebei van één moederplant waren, maar het ene stekje kwam uit het andere stekje. En toen dacht ik ook nog dat rechts uit links gekomen was (of andersom), maar het was precies andersom! Ik heb ooit gelezen dat je de wortel zo dicht mogelijk bij de moederstam moet afsnijden, dus deze heeft nu niet zoveel wortel...ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen.


Het wordt altijd zo'n aarde-rommeltje dat ik dit klusje maar in de tuin heb gedaan.


Ik word blij van nieuwe stekjes en plantjes!

Gisteren schilderde ik een beetje. Het helpt als er al wat teken en schilderspullen op tafel staan, dan is de stap maar klein om aan de slag te gaan.


En S ging later op de dag ook aan de slag. Ze had een heel verhaal geschilderd over een orkaan die huizen kapot maakte. Maar voor één groot huis stond een kruis en zat een vrouw geknield voor te bidden. Toen klonk er uit de hemel een stem: 'STOP!' En de orkaan ging gauw weg.
Deze tekening hoorde er niet bij en werd al gauw verfrommeld: 'mislukt'.


En nu ga ik gauw eens kijken wat we in huis hebben voor het avondeten. Ik wil het vandaag doen met wat er is, maar weet niet zeker of dat gaat lukken en of het een succes wordt.





 

1 opmerking:

marijke zei

Wat een mooie gedachte van S bij de tekening!

Is het avondeten nog gelukt? Soms sta je versteld van wat er nog in huis is en wat je daarmee kunt maken he. En soms valt het tegen :-)

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.