17 oktober 2021

Veel later dan ik van plan was

Zo blij dat de quarantaine weer voorbij is! S ging donderdag nog 1 dagje naar school en toen begon de herfstvakantie alweer. Maar vakantie is natuurlijk wel even anders! Vrijdag ging ze een middagje stage lopen bij haar schoonzus. M (van R) werkt in een verzorgingstehuis en zou die middag 3 weeksluitingen doen met mensen die lijden aan altzheimer. Best wel indrukwekkend voor S. Iemand dacht dat S een dochter van M was en er was iemand die met een poppenwagen liep. Ik vind het goed dat ze dit al eens ziet. We leven soms in zo'n klein wereldje. S mocht het Bijbelgedeelte voorlezen. Ze had wel 15 vragen bedacht en daar heeft ze alle antwoorden op gekregen.
Na het werk ging ze gezellig met M mee naar huis en is ze blijven logeren en hebben ze er zaterdag ook nog een leuke dag van gemaakt! Hoe leuk is het om grote broers te hebben die getrouwd zijn!
Hier zijn ze aan het voorbespreken, ik ging er toen net vandoor.


Voordat ik S gebracht had, gingen we nog even naar een kringloopje, ergens waar we nog nooit geweest waren. En dat is altijd even spannend en afwachten of het wel iets is. Maar deze was zó leuk, die ga ik onthouden! S vond een leuke aanvulling op haar aquabeads en een kleine projector, waar je tekeningen op kunt maken. Ik vond een leuke winterpuzzel, die gaat naar m'n moeder.


En nog een leuke theepot. Alleen het kaarsje gaat steeds uit...misschien een grotere gebruiken?


En als we toch in de keuken zijn. Ik heb nog twee recepten uit het geleende kookboek geprobeerd. Een bananenbrood, lekker hoor, ook bij de koffie!
En deze rijst met kip. Het klinkt zo eenvoudig, maar er zat veel groenten in en het was weer een heerlijk gerecht! Alle borden waren binnen mum van tijd leeg!


Onze versie. Ik had het idee dat de kip wat krokanter had moeten zijn, maar dat is niet gelukt.


Gisteren ging ik met logeetje naar een open dag van een organisatie die het Evangelie onder Koerden verspreidt. Een prachtig gebouw en indrukwekkende verhalen. Hier hangen 'mutsen' en sjaals die gedragen worden door de Koerden. Het is niet gebonden aan een religie.


Dit is de gebedskamer. Hier heb ik wel eens over geblogd dacht ik. Maar toen zag het er anders uit, omdat het een speciale gebedsweek was. Het heeft wel wat om bijna op de grond te zitten, hoor! Op de een of andere manier voel je je dan kleiner...probeer het maar eens!😏


Mooie versieringen en muziekinstrumenten


Erg bemoedigd door de verhalen en ontmoetingen die ik met mensen had, gingen we weer naar huis. Veel later dan ik van plan was. We zouden eigenlijk nog een boswandeling gaan maken, maar we wilden zo graag de reisverhalen nog horen!! De boswandeling blijft nog even op het lijstje staan. We kregen een tasje mee en daar zaten deze schattige schoentjes/slofjes in. Die heb ik op de wereldkaart in de keuken gehangen.


Dat was ons uitstapje naar Koerdistan. Vanochtend liep ik gewoon weer in Rotterdam en liet ik Philip uit. Er lagen twee mensen op bankjes te slapen. Dat went nooit.


Vanmiddag uit de kerk werd er aan tafel geschilderd, zo gezellig!


En ik moest van mezelf het tweede deel van de Mitford serie uitlezen! Nog een Nederlands deel te gaan.


Na het eten gingen S en Logeetje weer tekenen. S tekende de H & M winkel.


En Logeetje tekende Donald Duck die de Bijbel leest.




 

1 opmerking:

Zeeuwse Mama zei

Oh ik had er graag bij geweest tijdens die open dag, ik snap zo goed dat je langer zijn gebleven om de reisverhalen te horen! Wat sfeervol ook, met al die koerdische 'attributen'! (zo noem ik het maar even)

Ik heb meteen even opgezocht, die boeken van de Mitford serie. Helaas heeft onze bieb ze niet zag ik..jammer want ze lijken me fijn om te lezen. Ze zijn er wel op marktplaats zag ik ;-) maar ja... dat wordt dan met verzendkosten toch ook wel weer snel duur. Wie weet, vind ik ze nog eens ergens ;-)

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.