1 april 2020

Wat een wonder! Wat een schat!

Afgelopen zondag aan het begin van de avond ging ik naar onze slaapkamer, zakte door m'n knieën voor het bed en begon te lezen in Hebreeën. Het was als een koud glas water op een snikhete dag! Wat een mooi boek, wat een bemoedigingen en wat is er veel waar ik me aan vast mag houden en naar uit mag kijken. Ik onderstreepte alle teksten die me aanspraken en schreef die later over in een schriftje.


Het viel me op dat het woord 'onwrikbaar' best wel vaak voorkomt. Die teksten deel ik vandaag met jullie in mijn blog:

Hebreeën 3:6
Zijn huis zijn wij, als wij tenminste de vrijmoedigheid en de roem van de hoop tot het einde toe onwrikbaar vasthouden.
Ik moet elke morgen tijd nemen om te geloven dat de Here Jezus voor die dag mij wil, mij zal bewaren en staande houden!*


Hebreeën 3:14
Want wij hebben deel aan Christus gekregen, als wij tenminste het beginsel van de vaste grond van het geloof tot het einde toe onwrikbaar vasthouden.
'Wij hebben deel gekregen aan Christus!' Wat een wonder! Wat een schat! Wat een zaligheid! dat, zoals de Here Jezus van Zichzelf kon zeggen: Ik heb deel aan vlees en bloed met al de zwakheid en vloek waaronder het is; Ik leef nu het leven van vlees en bloed - ik eveneens kan zeggen: Ik heb deel gekregen aan Christus, aan zijn leven, aan alles wat Hij heeft, zoals Hij daar in de hemel leeft in de macht en liefde van de Vader: Christus is mijn leven, ik heb deel aan Hem gekregen. Wat een wonder! Wat een schat! Wat een zaligheid! Wisten wij maar wat het betekent!*





Hebreeën 6:19-20

Deze hoop hebben wij als een anker voor de ziel, dat vast en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel. Daar is de Voorloper voor ons binnengegaan, namelijk Jezus.
De inhoud van de hoop die voor ons ligt is deze, dat wij in Christus een volkomen verlossing zouden hebben, door welke wij binnen het voorhangsel, tot de onmiddelijke nabijheid en zaligheid van God kunnen komen, terwijl wij hier op aarde wonen. Dit is de hoop die wij als gelovigen hebben vast te houden. Zij zal ons zijn als een anker voor de ziel.*

Hebreeën 10:22-23
Laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en ons lichaam gewassen is met rein water. Laten wij de belijdenis van de hoop onwrikbaar vasthouden, want Hij Die het beloofd heeft, is getrouw.
De hoop ziet vooruit en weet dat het elke dag beter zal worden, dat wat God gedaan heeft maar een begin is van wat Hij verder en meer zal doen. Zij is een levende hoop, vol van blijdschap en kracht. Zij geeft de christenen grote moed tot geduld en volharding; zij doet hem roemen zelfs in de verdrukking. Daarom bad Paulus voor zijn gelovigen: 'De God der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop door de kracht van de Heilige Geest' (Romeinen 15:13).*
Dit zijn maar 4 teksten uit Hebreeën, maar het hele boek is eigenlijk een oproep om hoop te hebben en die hoop vast te houden! Het is een hoop die ik iedereen toewens, altijd!

De foto's heb ik van Pinterest, als je op de foto klikt kom je daar. 
*De teksten onder de foto's komen uit het boek 'Het Allerheiligste of Ziende op Jezus' van Andrew Murray. Een aanrader om te lezen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.