17 april 2020

De kracht van stenen

Sinds kort hebben we een kleine frambozenstruik te gast in onze woonkamer. Hij blijft bij ons tot zijn verzorger van 4 inschat dat hij het leven in de grillige tuin beter aankan. Tot die tijd wordt hij als een koning in de watten gelegd met regelmatige bewateringssessies.

Toen ik op een dag wat beter in de provisorische kweekpot keek ontdekte ik tot mijn verbazing allerlei stenen rondom het 'stammetje'.


Navraag leerde me dat dit het werk was van zijn toegewijde verzorger. 'Want stenen hebben kracht mam'. Ik: 'Wie heeft dat tegen je gezegd? Stenen hebben helemaal geen kracht helaas. De enige kracht die stenen hebben is de kracht die wij ze geven als we ze bijvoorbeeld gooien'. De stenen blokkeerden nota bene de groei van de uitlopers en ik kon het niet laten er een paar opzij te leggen. De toegewijde verzorger dacht even na en besloot ze er toch maar in te laten want het waren tenslotte 'hele speciale' stenen.


Hoe vaak doen wij niet hetzelfde in ons (geestelijk) leven. In plaats van alleen te bewateren wat God ons expliciet gegeven heeft, leggen we rondom dat wat God doet ontspruiten vaak allerlei 'stenen' waarvan we verwachten dat ze Gods bedoeling al dan niet kracht bijzetten. Maar hoe vaak blijkt niet dat al die goedbedoelde bijzaken uiteindelijk alleen maar verhinderen dat Gods prachtige handwerk kan doordringen in ons héle leven?

Gebed: 'Laat mij zien Heer welke stenen ik mag wegleggen opdat Uw leven vrij baan krijgt in het domein dat U aan mij heeft toevertrouwd.'


Deze blog is geschreven door Maria van de Hoek, moeder van 3 kids. We zitten al jarenlang samen in dezelfde gemeente en homegroup en saai wordt het nooit! 😀


Je kunt mijn blog nu ook weer volgen via:


Als je op het plaatje klikt kom je er!


1 opmerking:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.