23 februari 2020

Een kopje troost

Gisteren hebben we met z'n allen even het huis een beetje toonbaar gemaakt en om half 3 gingen K en ik met A en S nog even naar het Wereldmuseum. S was er al een keer met school geweest nog niet zo heel lang geleden en ze wilde heel graag nog een keer. In het museum vind je de 'Superstraat', speciaal voor kinderen, waar ze van alles kunnen doen, maken, beleven, horen enz. Echt een aanrader!

Toen we daar klaar waren, gingen we ook nog even naar boven, daar was een hele tentoonstelling over Nederlands-Indië. A en S vonden het maar saai en S zag allemaal dingen die ze helemaal niet wilde zien. Ik vond het indrukwekkend.

Vandaag gingen we even naar de verjaardag van een buurmeisje. Toen we er heen liepen zag ik allemaal duiven bij het raam op de flat zitten. Grappig gezicht was dat!


Vandaag kreeg ik dit boek in handen, alleen de titel en dat kopje vind ik al zo aantrekkelijk!


Ik zal er een klein verhaaltje uit meegeven. Onderin heb ik de vertaling van Google Translate erbij gedaan, niet perfect, maar toch de moeite waard deze keer.

Focusing on Faith - Not Fear
Houd u aan het voorbeeld van de gezonde woorden, die u van mij gehoord hebt, in geloof en liefde, die in Christus Jezus zijn. Bewaar door de Heilige Geest, Die in u woont, het goede pand, dat u toevertrouwd is. 2 Timotheus 1:13-14 
I was sick. Yet another man had kidnapped, raped, and killed a child. I felt overwhelmed with rage, grief, and especially fear.
Fear because our cute toddler draws a lot of attention every time we go into a store. And we live on a very busy corner, so I've been petrified someone would grab her if she even stepped outdoors.
As I fought waves of anxiety that day, I prayed: "Lord, I know hundreds of people who've raised children with no problems. I can't live in fear like this."
"Give her to me," God seemed to say.
"Lord, I can't," I cried. "She's my baby."
"She's mine, too," He replied.
I thought of 2 Timothy 1:12 and entrusted her to Him that day. I still keep a careful eye on her. And I have to entrust her to Him again sometimes. But I'm beginning to focus on his faithfulness instead of fear.*
                                                             -Jeanette Gardner Littleton- 

Natuurlijk is dit helemaal niet zo'n fijn verhaaltje. Maar in het leven gebeuren vaak dingen die niet fijn zijn. Je hoeft niet zo heel ver om je heen te kijken om dat te zien, toch? Soms is het al zichtbaar binnen de vier muren van je eigen huis. Ik werd bemoedigd door dit verhaal, ik kan me de angst zo goed voorstellen! De woorden van Jezus zijn altijd raak en het overdenken waard!


*(Ik was ziek. Nog een andere man had een kind ontvoerd, verkracht en vermoord. Ik voelde me overweldigd door woede, verdriet en vooral angst. Angst omdat onze schattige peuter veel aandacht trekt elke keer dat we een winkel binnengaan. En we wonen in een zeer drukke hoek, dus ik ben versteend dat iemand haar zou grijpen als ze zelfs naar buiten zou stappen. Terwijl ik die dag tegen de golven van bezorgdheid vocht, bad ik: "Heer, ik ken honderden mensen die zonder problemen kinderen hebben grootgebracht. Ik kan zo niet in angst leven." "Geef haar aan mij," leek God te zeggen. "Heer, dat kan ik niet," riep ik. "Ze is mijn baby." "Ze is ook van mij," antwoordde hij. Ik dacht aan 2 Timoteüs 1:12 en vertrouwde haar die dag aan Hem toe. Ik houd haar nog steeds goed in de gaten. En ik moet haar soms weer aan Hem toevertrouwen. Maar ik begin me te concentreren op zijn trouw in plaats van angst.)


2 opmerkingen:

DanielleOnderweg zei

Oei dit verhaal herken ik zo, God zei tegen mij : Laat haar los (ze is volwassen) Ik moest leren dat Hij nog meer van haar houd dan ik en dat Hij alleen haar hart en denken kan veranderen.
Loslaten in Zijn handen is het beste loslaten.
Wij kregen ze "te leen", onze kinderen zijn van Hem.

Lieneke van Vuuren zei

Er is geen plek waar ik ze liever wil hebben!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.