17 januari 2018

Het meest bijzondere en kostbare geschenk

Het is een week geleden dat R op de operatietafel lag. Nu zit hij op de bank met z'n mobieltje alsof er nooit iets gebeurd is... Uit de mri-scan bleek dat de chirurg alles weg heeft kunnen halen, zo fijn!! En verder is het gewoon nog R zoals hij was!

En nu geniet ik dus van deze heerlijke, gewone, simpele woensdagmiddag thuis!
Ik heb pannenkoeken gebakken voor uit school, daarna gingen A en S een schilderij maken.


En ik bakte appelflappen, maar die hadden toch iets minder lang in de oven gehoeven.  


Toen hebben ze een uur gelezen en nu mogen ze een uur een film kijken. 
Dat lezen is gekoppeld aan een puntensysteem dat ik heb bedacht. Zo kunnen ze met lezen punten verdienen en sparen voor een leuk uitje. Ik vind het eigenlijk superbelangrijk dat ze gewoon boeken lezen en als ze eenmaal bezig zijn vinden ze het ook leuk, ze hebben alleen een zetje nodig.

Voor mij staat nog een caramelkoek maken op het programma, morgen wordt Mar 16 jaar en dit is het favoriete 'gebak'!

En dwars door alles heen geniet ik, vind ik het Leven het meest bijzondere en kostbare geschenk dat elk mens ooit kan ontvangen van zijn Schepper en waarvan ik vind dat het elke dag gevierd mag worden op duizendeneen manieren die je kunt bedenken.

Ik ben een heel mooi boekje aan het lezen wat me enorm aanspreekt. Het is zo gaaf om heel veel zwart op wit te zien staan wat je zelf ervaren en gedacht hebt. Dat is wat mij betreft het ultieme genot van lezen!


Ik vond er een mooi citaat:


Dat was het voor vandaag!


4 opmerkingen:

jane zei

Wat zit rijkdom in veel gewone dingen. En wat heerlijk als je dat mag zien. Mooi hoe je het beschrijft. Je wordt er na zo'n angstige tijd wel extra op gewezen wat echt belangrijk is. Geniet van wat om je heen is. Vooral van wat je dierbaar is. Liefs Jane

Anoniem zei

Ah! Wat een geweldig nieuws!! Er is veel gebed geweest voor jullie zoon - en dan nu dit prachtige nieuws!! We zijn heeel dankbaar met jullie mee! Gods zegen voor het verdere en een fijne verjaardag morgen. Wat zullen jullie ánders feest vieren nu! Geniet ervan - met een dankbaar hart! Groetjes - Tante Trijns

Marieke zei

Gefeliciteerd met je grote dochter! Heerlijk zeg, zo'n woensdagmiddag!

Aritha zei

Deze had ik gemist! Gefeliciteerd met Mar. De koek is zeker helemaal op nou?

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.