19 oktober 2017

Verwachtingen naast je neer leggen

Wat is dit een heerlijke manier van ontspannen! De meiden heb ik beneden achter Dik Trom geïnstalleerd. Ik zit boven achter het bureautje van mijn allang overleden oma en er ligt nog een klein stukje van een reep chocola 'caramel zeezout'! Dat is misschien nog meer een stukje erfgoed van mijn oma dan het bureau waar ik aan zit. Mijn oma hield enorm van zoetigheid, het werd zelfs in haar begrafenisdienst genoemd!

Maar daar wilde ik het niet over hebben. Ik las vanochtend een gaaf artikel in de Eva (nr. 8). Het gaat over Netty Baan-Clements (49). Zij is de vrouw van een predikant van de gereformeerde gemeente en ze hebben 4 kinderen. Zij woonden een aantal jaar in Papoea en ook in Amerika. Maar nu in Nederland en zij is sinds maart dit jaar de nieuwe directeur van Mercy Ships Holland. Je kunt het begin van het artikel/interview hier lezen en als je de Eva niet hebt en je wilt toch het hele artikel lezen, kun je gratis een proefexemplaar aanvragen.

Waarom ik er nou zo enthousiast over ben...Deze vrouw heeft heel wat kritiek gekregen omdat er toch wel een andere rol verwacht wordt van een predikantsvrouw, ik citeer een stukje:
Ik heb veel energie gekregen en ben blij dat ik dit allemaal mag doen. Toch verwachten veel mensen een ander leefpatroon bij de vrouw van een gereformeerde-gemeentepredikant. Ik krijg weleens kritiek dat ik zo actief ben buitenshuis. Aan het begin van ons huwelijk  was ik twee jaar fulltime moeder, maar dat hield ik niet vol. Het past niet bij mijn karakter, want ik heb een stukje vrijheid nodig. Mijn echtgenoot steunde mij hierin. Daarom lukte het al vrij snel om verwachtingen van anderen naast me neer te leggen. Er is bijvoorbeeld wel eens tegen mij gezegd dat het niet goed zou gaan met mijn kinderen, omdat ik zoveel van huis ben. Maar ik sta achter mijn keuzes, omdat ik die biddend maak.
Ik realiseer me weer dat we als mens niet in een hokje of vakje te stoppen zijn en we de vrijheid van God krijgen of liever gezegd, dat we God de vrijheid en de ruimte zouden moeten geven om het willen en werken in ons uit te werken naar Zijn welbehagen. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. En dat betekent soms inderdaad dat je verwachtingen van anderen naast je neer moet leggen. In dit artikel proef ik de genade en de vrijheid en dat proeft zó goed!!

Ik krijg door zo'n stukje energie voor de hele dag, vraag me niet waarom! En het is een heerlijk dagje, lekker uitgeslapen, ontbeten en wat opgeruimd en schoongemaakt, boodschappen gedaan en dat alles zonder stress of onder tijdsdruk, zo fijn!!

lunch: chocopops

Vanmiddag kwam mijn tante op visite, altijd zo gezellig. Ze is niet getrouwd en altijd een steun en toeverlaat voor (de gezinnen van) haar zussen geweest en een bijzondere tante voor ons als nichtjes en neefjes! Ik kan me de logeerpartijtjes nog goed herinneren, 's avonds kregen we dan altijd een glas cola met een bakje chips en knoflooksaus, mmm!

Buurjongetje kwam ook nog even binnenwaaien

Straks ga ik nog wat was wegwerken en dan bami maken. Zo leuk om een meisje in huis te hebben die liever geen bami at, maar die van mij wel erg lekker vind:) Ik denk dat een van de redenen is, dat ik het niet met gehakt, maar met stukjes kip klaar maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.