18 oktober 2017

Of zou u in het water springen?

Wat een mooie dag weer!
Vanochtend moesten we even naar het ziekenhuis. We waren erg vroeg en ik liep nog even buiten en zag een mooie boom staan. S sprong zo hoog mogelijk om bij de blaadjes te kunnen.


We hebben vanmiddag weer iemand weggebracht voor een logeerpartij en zijn daarna nog naar de speeltuin geweest. Toen kon ik even in het zonnetje zitten lezen en het was zo lekker warm.


Ik had het boek 'Kind aan Huis' van Brennan Manning mee genomen. Ik las er zoiets moois:
Stel u nu eens voor dat u plotseling tot het inzicht kwam dat al uw motieven voor uw bediening in wezen slechts egocentrisch waren, of stel u eens voor dat u gisterenavond dronken werd en overspel pleegde, of denk u eens in dat u niet op een noodkreet om hulp bent ingegaan en dat die bewuste persoon zelfmoord pleegde. Hoe zou het er dan met u voorstaan?  Zou u worden verteerd door schuldgevoelens, zelfbeschuldigingen en zelfhaat of zou u in het water springen en zo snel mogelijk honderd meter zwemmen om naar Jezus te gaan? Zouden er gevoelens van onwaardigheid door u heen spoken en zou u daarop toegeven aan gevoelens van depressie of zou u Jezus laten zijn wie Hij is: een Redder vol oneindige barmhartigheid en onuitputtelijk geduld, een Geliefde die geen kerfstok van onze overtredingen bijhoudt?'
Het is zo mooi, omdat de reacties zo ontzettend menselijk zijn... maar de 'of' is wat Petrus deed en wat ook ik mag doen als ik mezelf beschuldig, kleineer of rondloop met schuldgevoelens.

Petrus, heb je Mij lief?


1 opmerking:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.