4 oktober 2019

We gaan maar eens wat proberen

Het was dinsdag een heerlijk gezellig dagje samen met K!
Na een eindje rijden was het eerst tijd voor een bakje koffie met een lekker taartje. We konden kiezen tussen wortel- en appeltaart. We kozen allebei worteltaart.
'

En toen het bos in! Een écht bos en niet de 'bossen' die je bij ons in de buurt vind en wat meer op parken lijkt. Al jaren zoek ik naar de mooie rood met witte paddenstoelen. Ik vind ze hier niet! Of ik zocht op de verkeerde dag van het jaar. Maar nu weet ik het, op 1 oktober vind je de mooiste paddenstoelen van het hele jaar!


Eigenlijk is elk exemplaartje dat nog overeind staat bijzonder. Een lompe hond die met zijn staart zwaait en ze liggen plat!


Behalve die wat hoger aan de boom hangen dan...


Deze waren mooi oranje, maar die kleur krijg je nooit zo mooi op de foto (niet met mijn mobiel).


Is het geen beauty?


Schattige kleintjes


K. vroeg zich af hoelang ik het volhield om van elke paddenstoel die ik zag een foto te maken.


Heel lang! Die steel:)


Deze waren behoorlijk groot.


En deze had ik nog nooit eerder gezien.


Maar deze twee...vond ik het allermooist. Ik vind het ook een mooi symbolisch plaatje voor onze relatie. 

Gisteren vierde ik m'n verjaardag nog een keer met m'n oppaskinderen. In de ochtend maakten we een dierentuin. In elk hok dieren en voor elk dier een beetje geld, wat eten voor moest stellen:) Wat een heerlijk stel, je vergeet toch al je grote en kleine zorgen als je bezig bent met kleine kinderen!


Daarna maakten we een lekker taartje, een nieuwe soort: Cooky Dough monchou! Alle bordjes werden hélemaal leeg gegeten!


Vandaag lekker rustig aan gedaan en wat nieuwe kleding gekocht. Ook een warme, creme-kleurige, lange jurk... Beetje anders dan ik gewend ben, ik ben niet zo van de rokken en jurken, maar ik vind het altijd wel leuk staan bij anderen. Dus...we gaan maar eens wat proberen. Misschien komt er ooit nog een foto van op m'n blog.

3 opmerkingen:

marijke zei

Wat een prachtige foto's van de paddenstoelen. Ik probeer ook altijd in de herfst een keer naar het bos te gaan om paddenstoelen te zien. Er zit zoveel variatie in.

Ben benieuwd naar je jurk!

@Lineke zei

Dat was een echte fesstdag je verjaardag. Leuk he kinderen..

Aritha V. zei

Jij hebt de mooiste paddenstoelen gezien. Die rode.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.