24 mei 2024

Mentaal opfrissen

Eens iets nieuws uitproberen. We zijn inmiddels alweer een paar dagen verder nadat ik deze blog schreef, maar ik moest nog een finishing touch doen, dus vandaar dat ik hem vandaag pas post.

9.00 uur
Vanaf nu zal ik elk uur even iets schrijven. Het zullen de minipauzes zijn waarin ik mezelf mentaal opfris vandaag! (Wat een leuke zin!😃)
Vandaag is mijn eerste vrije dag. Ik krijg op mijn laatste dag altijd een vakantiegevoel. Gisterenavond ging ik nog even naar mijn ouders, even wat drinken en een spelletje Yathzee. En ook even helemaal alleen, meestal neem ik wel wat meiden mee, maar dit was ook wel eens fijn.
Nog twee dames te gaan en ik ben alleen thuis...
Nu eerst maar even puinruimen en het weer toonbaar en leefbaar maken hier!

10.00 uur
Wat kun je eigenlijk veel doen in een uur! Een was vouwen, een volgende was drogen, draaien, stofzuigen, dweilen, kastje opruimen, ik heb het er warm van gekregen! En mijn gedachten? Ik heb me gisteren opgegeven voor een Alpha-tiener-opvoedtraining... klinkt heel spannend, niet? Je krijgt 10 keer een video die je op de zondag daarna na de dienst met elkaar gaat bespreken. Ik ben benieuwd. Al heb ik nog maar twee jonge tieners over, ik kan je verzekeren dat ze ook weer in een andere tijd opgroeien dan onze oudsten. Je zou mogen hopen dat je wel genoeg ervaring opgedaan hebt en door al het vallen en opstaan onderhand wel zou mogen weten hoe je bepaalde dingen aanpakt. En dat is ook zo. Maar eerlijk, we vallen soms gewoon weer net zo hard of zelfs harder. En al staan we gelukkig ook nog steeds elke keer op, ik ben nieuwsgierig en hoop van andere ouders weer oude en nieuwe dingen te leren.
En nu koffie!


11.00 uur
Tjonge de tijd vliegt!
Ik was helemaal alleen thuis en twijfelde of ik in mijn schuur zou gaan zitten om de Bijbel te lezen of dat ik mijn spullen zou pakken en in de huiskamer zou gaan zitten. Ik koos voor het laatste. Nog steeds ben ik bezig met een samenvatting te schrijven van de Bijbel. Van de winter heeft het een beetje stil gelegen, maar sinds kort ben ik verdergegaan en ben nu bij Jeremia. Ik vind Jeremia zo mooi en kan je ook vertellen waarom. Jeremia is een profeet van God en krijgt opdracht het volk Israël Zijn Woord door te geven wat hem meestal niet in dank wordt afgenomen. Dwars door alle profetieën en de reacties daarop heen lees je hoe God voor Jeremia zorgt, aandacht voor hem heeft, hem moed inspreekt. Neem het laatste vers van hfd 36. Het hele verhaal kun je in dat hoofdstuk vinden, maar het laatste vers laat precies zien wat ik bedoel.
'Verder gaf de koning Jerahmeël, de zoon van de koning, Seraja, de zoon van Azriël, en Selemja, de zoon van Abdeël, bevel om de schrijver Baruch en de profeet Jeremia gevangen te nemen. Maar de HEERE hield hen verborgen.'

Die laatste zes woorden kan ik wel blijven lezen! En God zorgt niet alleen voor Jeremia, maar ook voor al die mensen die God trouw blijven, zoals Ebed-Melech ↓


12.00 uur
Weer zo'n snel uur. Ik heb even gelezen in 'Het hospitaal van leven en dood' van Audrey Blake. Tijdens m'n werkdagen kwam het er niet zo van. Ik hoop het de komende dagen uit te lezen. 

13.00 uur
Ik heb m'n whatsappjes gelezen en m'n email en nog wat berichtjes en mailtjes gestuurd. Ik probeer er (weer) aparte tijd voor te zetten, zodat ik er niet de hele dag mee bezig ben. Ook heb ik het eerste filmpje gekeken over het opvoeden van tieners. 
Toen ik m'n Bijbel uit de schuur haalde kwam ik deze slak tegen.

Hoi slakje, vind je opvoeden ook moeilijk?
(ik geloof dat ze er niet over wil praten)

15.00
Afgelopen uur met M geprobeerd haar behandelplan bij te werken. Leuke uitdaging!
Nog een wasje in de machine gedaan.
Inmiddels zijn er alweer 3 thuis en vind ik dat ik veel te lang op de bank gezeten heb. Wat zal ik nu eens gaan doen?😏


16.00
Nog een wasje gevouwen, gedroogd, gewassen, paar blousjes gestreken, zak gevuld voor de textielbak, slaapkamer en badkamer gezogen...en een powernap, een andere vorm van minipauze.
Mijn gedachten gingen naar morgenochtend, dan heb ik een afspraak met een vriendin en haal ik haar om 7.00 uur al op! 


17.30 uur
Ik loop een half uurtje uit. Het eten staat op het vuur klinkt zo gezellig, maar is niet waar, het staat op de inductieplaat... betovering gebroken!
Ondertussen speel ik een potje yathzee en stuur de score in de yathzee-groep. Wie gaat er vandaag winnen?


En toen gingen we eten en na het eten liepen K en ik even alle planten en boompjes in de tuin langs. Een fijn, kort minisamenmomentje. En toen zijn we allebei op de bank gaan zitten lezen en konden we niet meer stoppen, daar genoot ik echt van.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om te lezen over jouw dag met de mentale opfrismomenten. Wat mooi dat je de Bijbel wilt samenvatten, ben daar heel benieuwd naar. Prachtige tekst uit Jeremia.

We lezen denk ik een beetje dezelfde boeken, ik heb onlangs ook het boek van Hudson Taylor gekocht.

groeten van Marijke

Aritha V. zei

Met plezier gelezen. Echt hoor.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.