31 mei 2024

Het is belachelijk

⤿ Het weer
Er valt af en toe een bui, af en toe schijnt de zon en af en toe is het grijs.
Maar moeders die net in het ziekenhuis bevallen zijn en een paar dagen in het ziekenhuis moeten blijven merken daar allemaal helemaal niks van. Pas als ze weer thuis zijn, gaan ze weer een beetje naar buiten kijken:)

⤿ Wat ik draag
Elke werkdag een witte broek en een wit jasje voor mijn werk, vanmiddag deed ik na mijn werk mijn hardloopkleren aan en rende een rondje. Ik was net thuis toen ik door de planning gebeld werd met de vraag of ik nog een opstartje kon doen, dat vond ik prima, maar wilde wel eerst douchen en weer m'n witte kleren aan. Toen ik thuis kwam gauw een spijkerbroek en een leuk nieuw groen/geel-achtig shirt.

⤿ Als ik naar buiten kijk
Zie ik dat de containers vervangen worden.


⤿ Op dit moment
Schrijf ik alvast wat aan deze blog, net lekker koffie gedronken, wat kan ik dáár zin in hebben na een hele dag werken zonder koffie! 

⤿ Ik denk na over
Het boek 'De kracht van rust' van Mirjam van der Vegt. Ik heb het uitgelezen, maar ben er nog láng niet klaar mee! Ik vind het een van de beste boeken die ik over dit thema heb gelezen en raad het iedereen aan. Ik denk vooral na over: 
'Niet streven, maar Leven!' 
Ik kom het overal tegen. Bv: Ga ik voor de 5 km hardlopen of is 4 km vandaag ook genoeg? En ja, dat was het ook, dus koos ik ervoor het streven aan de kant te zetten en te genieten van het laatste stukje lopen naar huis.

⤿ Wat wordt het hoogtepunt van jouw week denk je?
Het loopt al zo'n beetje naar het einde van de week en woensdagavond was denk ik een hoogtepunt. Eindelijk ging ik na een heel aantal keren overgeslagen te hebben, weer eens naar de homegroup. Ik vond het zó fijn!! Wat ik meeneem:
'Keer je blik naar God in plaats van naar binnen!'

⤿ Ik luister naar
Vandaag naar een podcast van 'De Stem' van SDOK (22-05-'24). Het ging over een Chinese man die 7 jaar in de gevangenis heeft gezeten.

'Pas als je niets meer hebt, kun je ontdekken dat Jezus genoeg is!'

Iets dergelijks zegt Mirjam van der Vegt ook in een Podcast van 'Bij Jorieke' over Overvloed (28-03-'19). Gods liefde is genoeg, is overvloedig en we zijn nooit in staat om die in ons eentje te beantwoorden, dat mogen we met elkaar doen. Alleen samen kunnen we de hoogte, lengte, diepte, breedte van Gods liefde leren kennen. En van daaruit leren leven, er is genoeg voor vandaag, wees niet bang dat er tekorten zijn! Wees ook niet bang elkaar nodig te hebben! Het is belachelijk dat we in ons eentje dingen willen bereiken.

⤿ Welke chillmethode ga ik gebruiken om goed voor mezelf te zorgen?
Tegenwoordig zet ik ons slaapkamerraam wijd open als ik naar bed ga, het gordijn laat ik ook open bij het open raam. Ik hoor de vogels, voel de koele wind en langzaam wordt het donker. Lig ik daar tot rust te komen en stilletjes genietend in slaap te vallen. Soms met een gratis wietwalm erbij.

⤿ Op het menu
Gisteren: Quesadillas verspakket
Vandaag: Sperziebonen, rijst en kip
Morgen: Oeps, vergeten m'n boodschappen bij picnic te bestellen...

⤿ Welke nieuwe apps of social media accounts heb ik ontdekt?
Mijn neefje van 19 is blog begonnen. Het heet rechtvaardiging door geloof, je kunt het hier vinden. Ik vind het heel bijzonder hoe helder en duidelijk en eenvoudig hij alles onder woorden brengt. Elke keer krijg ik een gevoel van heiligheid over me heen als ik iets van hem lees. Dat klinkt misschien gek, maar ik kan het niet anders beschrijven.

⤿ Op mijn leesstapel
'Christen-zijn in het dagelijks leven' van J.C.Ryle
'Gods geheime plan' van Dallas Willard
Ik kan niet wachten op 'Een licht op de berg' van Connilyn Cossette en hoop dat het de volgende roman is waar ik in kan verdwijnen. Ik ben echt nog aan het nagenieten van die vorige twee romans.

⤿ Op mijn takenlijst voor de week
M'n werk en daarnaast als ik een gekke bui heb, wil ik de boekenkast weer netjes hebben en al die andere rommelplekjes opruimen. Maar dat zou ook zomaar volgende week pas kunnen gebeuren, want ik heb niet zo vaak een gekke bui.

⤿ In mijn knutselmand
Nog 3 onderzetters van diamond painting
Een haakwerkje waar ik elke dag zin in heb, maar waar ik elke dag niet aan toe kom.
Een borduurwerk wat ik uit moet halen en opnieuw aan wil beginnen

⤿ Hoe voel ik me
Eerlijk gezegd, ik was vandaag al om 11.00 uur klaar en tijdens mijn werk dacht ik er over om me de rest van de middag ziek te melden, omdat ik hoofdpijn heb, een hele nare zere keel en een beginnende verkoudheid. Maar dat ziek melden vind ik dan overdreven. Gelukkig ben ik niet opgeroepen en heb ik ook nog even lekker kunnen slapen vanmiddag.

⤿ Mijn simpele genoegens
- Even ruiken in een pindakaaspot
- Even een artikeltje lezen in de Flow
- Even de hond een aai over zijn kop geven
- De planten water geven
- Een bed verschonen
- Douchen na m'n werk
- Een yoghurtcake met blauwe bessen bakken (hier vind je het recept), ik gebruikte amandelmeel, niet dat het superlekker was, maar het was wel een simpel genoegen)

⤿ Vensterbankgeluk en tuinlessen
Niet uit onze tuin, maar tijdens het hardlopen rende ik langs zoveel mooie paarse struikjes met zóveel hommels of bijen (ja, stadsmens ja). Je zou er aan voorbij rennen, maar als je er één ziet, zie je er ineens tientallen. 'Natuurgeluk in de stad' noemen ik het maar even.

⤿ Rondkijken in huis
H ligt languit op de bank een Jan Jans te lezen en Mar zit in haar Bijbel te lezen. Er staat een koektrommel met kaakjes op tafel. Mar doet een lampje aan en Philip kijkt daar van op. Naast me ligt een stapeltje boeken en verder kijk ik maar niet teveel rond.

⤿ Van de camera
Ook tijdens het hardlopen, ik word er blij van als ik iets moois zie. Maar ik kan je vertellen dat ik lang niet al het moois vast kan leggen. Soms zie je bv mensen iets doen, iets liefs voor de een of ander ❤

⤿ Citaat

'We hebben wijsheid nodig en wijsheid vind je niet in je eigen hart, maar vind je in de Bijbel.'

Niet gelezen deze keer, maar ik hoorde het iemand zeggen tijdens de eerste bijeenkomst over het opvoeden van tieners. Het is zo waar! Mooi om mee af te sluiten.

Fijn weekend!



1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi citaat: niet streven, maar leven. Op dit moment voor mij een goed advies.... Dankjewel.

groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.