14 mei 2021

Ontspannen en met waardigheid

Aan het eind van de ochtend kwam S thuis met haar A-diploma na twee weken bijna elke dag zwemles gehad te hebben. Ik heb altijd op het schoolzwemmen gewacht en dat was in groep 5 en 6. Maar dit waren natuurlijk een beetje gekke jaren en ze had zoveel uitval gehad, dat ze het niet heeft kunnen halen. En ze was niet de enige! Wel 70 kinderen konden in de mei vakantie alsnog hun diploma halen. De gemeente vind het erg belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen. Nou, dat vind ik ook!

Vanmiddag ging ik met m'n twee zusjes en hun kids naar een speeltuin. Helaas begon het flink te regenen toen we er zaten. En het hield maar niet op. We weken zelfs uit naar dit kleine onderdakje. Hoewel de regen nog tussen de kieren heen sijpelde, bleven we toch iets droger dan de anderen die in de regen bleven. We twijfelden of we niet beter terug konden gaan...


Maar toen werd het toch nog droog en hebben ze toch nog heerlijk met elkaar gespeeld!
Er kwam een vrouw langs met wel 8 of 9 van deze hondjes. Ze fokt ze en verkoopt ze. Op één na liepen ze allemaal los, ze waren erg lief. Dat vond S natuurlijk ook:)


En nu ligt naast m'n laptop het boek 'Een levensregel voor beginners'. Ik lees er maar een klein stukje uit, in de hoop alvast wat motivatie op te doen om m'n huis weer eens aan te pakken. In dit eerste stuk lees ik al drie mooie levenshoudingen waar ik eens op wil letten. Ik geef ze jullie door:
  1. Streef ernaar aan al je activiteiten evenveel aandacht te schenken, wat dan ook. Opletten en de zaken in orde krijgen, daar komt het steeds weer op neer.
  2. Streef naar kalme schoonheid en goed onderhouden orde: een paar goed geschikte bloemen, zorgvuldig schoongemaakt en geordend gereedschap, het precieze handschrift waarin de aantekeningen zijn genoteerd. Kleine dingen die belangrijk zijn. Schoonheid en orde werken aanstekelijk!
  3. De ene activiteit krijgt niet meer aandacht en zorg dan de andere. Het is niet zo dat een telefoongesprek wel wat minder aandachtig mag gebeuren dan elektriciteitsdraden aanleggen of psalmen zingen.
  4. Doe alles ontspannen en met waardigheid!
Leuk he?! Ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan!

Pinnetje van Pinterest







2 opmerkingen:

Aritha V. zei

O dat schuilen. Wat een geinige foto.

Anoniem zei

Wat gezellig met je zusjes en kids op stap! Die foto van die hondjes is mijn favoriet;).

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.