11 augustus 2018

Bezig zijn met Gods Woord


Van de week reed ik op de snelweg en dan kan ik zo heerlijk nadenken over van alles en nog wat. Zes dagen lang krijg ik een email van Keith Ferrin over wat je kunt doen als tijdens het Bijbel lezen je gedachten afdwalen of wanneer je door van alles en nog wat afgeleid wordt. Ik las er zo'n goede tip in, dat ik die graag door wil geven. Eigenlijk heel simpel: Ga ook tijdens het lezen in gebed! Als je merkt dat je afgeleid wordt, als je ineens geen zin meer hebt, ga bidden! 
Hij verteld dat hij vaak de neiging had om dan maar te stoppen met Bijbel lezen en te denken dat het gewoon niet zo'n goede dag is, morgen beter! 
Een Amerikaans voetballer stopt, wanneer het allemaal tegenzit, nooit zomaar met de wedstrijd om het veld uit de lopen en een andere keer weer terug te komen. Hij heeft de mogelijkheid om naar de zijlijn te gaan en een gesprek met zijn coach aan te gaan. Ze maken dan samen een plan voor als hij weer het veld op gaat, hij geeft tips, bemoedigd, geeft nieuwe strategieën om de tegenstanders te verslaan of geeft gewoon een pep-talk.

Als we de Bijbel willen lezen moeten we er ons bewust van zijn dat er een tegenstander is, die er alles aan doet om ons van het Woord van God af te houden. 
Ik vind het zo'n goed idee, om midden in mijn tijd van Bijbellezen even naar de Coach te gaan!

Verder las ik ook nog iets, dat we vaak gericht zijn op wat God ons wil leren uit Zijn Woord. Maar...
What if God doesn’t want to teach you anything?
What if He just wants to hang out with you? What if he wants to encourage you, comfort you, or simply remind you that He has been in relationships with a lot of messy people (just like you and me) for a very long time?
Ik ben altijd erg gefocust op 'wat wil God vandaag tegen me zeggen?' Deze gedachte helpt me om daar wat minder krampachtig mee bezig te zijn.

Afgelopen zondag liet de gastprediker een filmpje zien waarin Keith Ferrin een gedeelte uit Johannes 9 uit zijn hoofd voordroeg. Het gaat over de man die blind geboren was en die door Jezus weer kan zien. Hij deed het op zo'n manier dat je al gauw het idee krijgt dat je er zelf bij bent. De gastprediker vertelde ook dat hij met een groep soldaten had gezien en gehoord hoe Keith het hele Evangelie van Johannes uit zijn hoofd voordroeg. Er waren geen droge ogen toen hij bij de tekst kwam die zegt: 'Jezus weende', terwijl ze allemaal wisten dat Jezus het volgende moment Lazarus uit de doden zou opwekken!

Ik word hier blij van. Misschien omdat ik nu ook zelf bezig ben met het memoriseren van Johannes. Deze vakantie was ik bezig met de Samaritaanse vrouw bij de bron in Johannes 4:1-30. Het is of ik er zelf bij zat, soms zelfs even die vrouw was.

Op de site van Keith Ferrin kun je je aan de rechterkant inschrijven voor de gratis cursus 'Help for the wandering mind'. Verder vind je er blogs en misschien nog wel meer interessante dingen die ik nog niet gezien heb:)


1 opmerking:

Marleen zei

Mooi, goede ideeën ook, bedankt voor het delen!

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.