8 mei 2021

Onkruid of niet?

Van de week had ik de boodschappen besteld om eens een keertje zelf baklava te maken. Ik was heel benieuwd of het zou lukken, of het moeilijk of makkelijk was én of het wel zo lekker zou zijn. M was thuis en hielp me mee. We vonden het allebei meevallen hoeveel werk het was.


Leuk om eens die superdunne filovellen te gebruiken. Ik kan me zomaar voorstellen dat je er nog veel meer lekkere hapjes mee kunt maken.
In de baklava gaan veel walnoten in en ook nog pistachenoten.


Toen ik de hond uitgelaten had na het avondeten, liep ik nog even de tuin in. Ik kom niet zoveel in de tuin, maar ondertussen groeit alles wel door. En dat wilde ik nu wel weer eens zien.


De gebroken hartjes doen het elk jaar heel goed!


Zo'n pluizenbol is natuurlijk onkruid, maar blijft toch altijd leuk en mooi om te zien.
Ho wacht...meester Google tikt mij op de vingers:
'Eigenlijk is de paardenbloem geen onkruid, maar een geneeskruid! Er zitten veel gezonde stoffen in het blad, snipper het jonge blad (molsla) daarom eens door de sla. Het is vooral gezond voor de spijsvertering.'

(Je hoeft niet alles te doen wat meester Google zegt)


Deze staan er ook zo mooi bij! Wat houden ze van een regenbui op z'n tijd!

En toen het koffietijd was?
Precies!


Of het lekker was?
Yummm!!!
Al zou ik ze de volgende keer iets korter in de oven doen. Dat hád ik kunnen weten, want álles moet altijd een beetje korter in onze oven. Maar voorlopig komt er geen baklava meer op ons menu.
Té lekker!

Het recept van deze baklava vind je op pagina 29 van dit voorjaarsblad!


1 opmerking:

Aritha V. zei

O wat leuk dat je het geprobeerd hebt. Ik ben er ook dol op.
Die gebroken hartjes, ik herinner me nog een oudere post van jou erover.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.