20 juli 2024

Zes dingen waar ik van geniet

Omdat de afgelopen weken/maanden vol waren/zijn met dingen die ik lastig vind, zal ik de komende tijd mijn blog vullen met vooral leuke dingen, dan weten jullie dat! Het is niet omdat ik niks wil delen over de niet leuke dingen, het is voor mezelf beter als ik het op deze manier doe. Mijn blog heeft me eigenlijk altijd geholpen om de mooie kleine dingen in het leven te blijven zien en ik hoop dat het jullie ook helpt om daar naar te blijven kijken.

1
Eergisteren gingen we in de namiddag nog even naar het strand met R & M en H en F.
Het was echt strandweer en gelukkig ook niet al te druk. Hier zitten we lekker friet te eten. Beloof me friet en ik volg je overal naartoe! 😋😄


2
Gisteravond fietste ik nog een rondje. Eigenlijk altijd hetzelfde. Ik hoopte ergens een leeg bankje te zien waar ik even op kon zitten langs het water, maar alle plekjes waren vol. Nee, toch niet! Wel heel ergens anders dan waar ik normaal zit, maar dat maakte het juist wel weer leuk.


3
Gisteravond pakte ik m'n verfspullen en probeerde een foto van het strand te schilderen. Ik heb nog niet alle technieken onder de knie. Het zand vond ik echt heel moeilijk. Maar voordat ik kon beginnen, moest ik deze dame van mijn stoel jagen 😍


Het schilderen geeft me ook echt plezier, ik heb het al eerder gezegd, ik vergeet alles en ben alleen maar bezig met kleur en water.
Dit schreef ik erbij:
'Een prachtige middag op het strand gisteren. Moeilijk om te schilderen, maar leuk om te proberen. We aten friet en onze kleindochter zag er heerlijk vies uit met snot, zand en eten in haar gezicht, wat houd ik veel van haar! En verder lekker zitten knuffelen met onze jongste kleindochter van bijna 3 maanden.'

Ik schrijf het in het Engels omdat sommige zinnen dan net iets extra leuk of grappig klinken. 


4
Waar ik ook van geniet is bloemen langs de kant van de weg. Je ziet ze overal, ook langs de snelweg. Vaak zie je een heel kleurenmengsel van geel, wit en groen en als er dan ineens van die mooie blauwtjes bij zitten of een paar mooie (rode!😉) klaprozen, dat vind ik prachtig!
En deze kom ik tegen als ik Philip uitlaat, ik vind het zo mooi met die stenen achtergrond.


Deze bij kon écht niet dieper hoor! Het zal hem wel lekker gesmaakt hebben.


5
's Ochtends met Philip lopen en dan even de dijk over en langs het water zitten! Dat laatste deed ik nooit, maar de laatste tijd wel, al is het maar 5 minuutjes. Nu lag er een grote boot die ik nog niet eerder gezien had. K vindt dat niet zo'n goed idee, het stikt er altijd van de drugsdealers... Maar niet als ik er zit:) Toen ik vanochtend weer verder liep zag ik wel een vrouw op een bankje liggen. Veel te warm gekleed en met een kussen onder haar hoofd. Ik keek haar aan om te zien of ze daar nu gewoon even lekker lag of dat ze dakloos was, ik kon het niet zo goed beoordelen. Ze zei: 'Beautiful pants!' en wees naar de broek die ik aan had. 'Danku!' zei ik. Ik wist even niet hoe ik verder een praatje moest maken, dus liep ik maar door. Met een zwak plekje extra in mijn hart.


Nog meer moois, vlak voor de deur bij de buurvrouw.


6
Daar heb ik geen foto van:
Afgelopen twee weken koop ik weleens een heel brood die ik zelf nog moet snijden. Ook iets waar ik van geniet!

7
Soep!
K heeft gister nog groentesoep gemaakt en Mar maakt nu een kommetje warm voor de lunch, mmm!

👋

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Begrijp je keuze Lieneke, en als jij de dingen deelt waar jij van geniet, helpt dat mij ook weer om zo naar mijn leven te kijken. Ik denk dat we allemaal dingen hebben die we moeilijk hebben. En dan is het zo goed om te kijken naar de dingen die wel vreugde geven. Of het nou klein is of groot.

Prachtige foto's weer.

Groeten van Marijke

Anoniem zei

ik bedoel dat we allemaal dingen hebben die we moeilijk vinden. Groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.