27 juli 2024

Op z'n ambachtelijkst

Wat een mooie ochtend. Ik werd wakker en had na maanden het idee dat ik weer wat energie had! Dus ging ik deze keer niet om 10.45 uur, maar om 8.45 uur uit bed! Even douchen, korte broek en shirt aan en gauw met die hond naar buiten. Langs het water, dan geniet ik!


Donderdagavond genoot ik ook. K nam me mee naar Delft. Alle winkels waren al gesloten, maar daar ging het even niet om. Ik vind het zo leuk om ergens rond te lopen en dan van alles op de foto te zetten. Ik heb er geen spectaculaire geschiedenisverhalen bij, want die ken ik niet en helaas, interesseren ze me op dit moment ook niet heel erg.

Wat ze hier nu toch weer voor raamdecor hebben gefabriceerd?


Leuk al die gekleurde luikjes en de fietsen ervoor. Het zou een levensgroot kinderboek moeten zijn waar je achter elk luikje zou moeten kunnen kijken! (toch Ley?)


Delft heeft een prachtige kerk! Ik had jullie graag verteld wat die vrouw daar zit te doen, maar wie weet, kan iemand het mij vertellen:)


Deze grachtjes,
ik vind ze prachtjes!!


Een fotogenieke fiets erbij. Voor de rest moet je daar denk ik niet heel veel anders meer mee doen.


Als je dit toch eens kon schilderen he?! Misschien ooit met m'n waterverfbakje.


Hier krijgen we altijd een klein beetje ruzie van. Ik heb mevrouw wakker gemaakt, K vindt dat ik haar had moet laten slapen.


Zouden dit Jozef en Jezus zijn? Bijzonder...


Deze rozen vond ik mooi en het glas in lood bij de deuren ook.
KLIK


Meerkoetje heeft haar kleintjes al veilig onder de wol.


En dit is iets wat ik gewoon niet begrijp. Zo hoog en ver dat je amper kunt zien wat het is.


Even inzoomen en je ziet een prachtig tegeltje, met de hand gemaakt denk ik zo. Een oude ambacht. Vroeger namen ze hier toch echt veel meer en vaker de tijd voor. Ik houd er van. En het inspireert me om ook om ergens de tijd voor te nemen, al lijkt het helemaal niet zinvol. Het is fijn om mooie dingen te maken.


Dat gezegd hebbende, sluit ik af met mijn voltooide schilderen op nummer project, die ik op het laatst lichtelijk afgeraffeld heb, omdat ik de nummertjes niet goed meer kon lezen en K een nieuw exemplaar voor me heeft besteld die net binnenkwam. Daar ga ik wel eens even goed ambachtelijk voor zitten!


Maar nu eerst een paar huishoudelijke dingetjes opknappen en koffie zetten en dat allemaal op z'n ambachtelijkst.










1 opmerking:

Anoniem zei

Die vrouw bij de kerk is een beeld van het melkmeisje van Vermeer. Vermeer heeft in Delft gewoond, vandaar.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.