29 juli 2024

Niet zo'n effectieve oplossing

Een poosje terug kochten we wat planten voor in onze slaapkamer. Maar helaas gaf de een na de ander het op. Alleen deze blijft het heel goed doen, door weer en wind, kou en warmte. Dus, misschien schiet ik nog eens een tuincentrumpje in en koop ik nog wat van deze in verschillende kleuren.


Het is weer bramentijd, maar heb nog niet de tijd genomen om bramen te plukken. Ik loop er elke ochtend met Philip langs als ik de dijk oversteek, maar om de een of andere reden laat ik ze liever hangen. Zou het komen omdat ze zo tussen twee drukke autowegen staan? Toch leuk om naar te kijken!


Vanmiddag zat ik te mopperen vanbinnen. Ik wilde extra dingen doen, maar na al de gewone karweitjes kwam daar niks meer van. Toen bedacht ik dat mopperen in mezelf niet zo'n effectieve oplossing is. Dus pakte ik een groot glas spa, deed er ijsklontjes in, nam een schrift en een pen en ging een lijstje maken voor deze week. Netjes alle taken verdeeld en als het goed is blijft er dan tijd en energie over om nog andere dingen aan te pakken.


We zitten veel in de tuin hoor, het is er zo heerlijk! Dit is mijn plekje de laatste tijd. Ik schilder en schrijf blogjes. Soms zit ik in de zon, maar dat is al snel te warm.


Inmiddels is het avond. We hebben buiten gegeten: pilaf met ananas, want de perziken waren op in de winkel. Dit was ook prima te doen. De meeste meiden zijn naar het strand vertrokken. S zit hier nog met een vriendin en ik ga straks denk ik nog een rondje fietsen.
Wat is het nog vroeg!


                       

👋

1 opmerking:

Marijke zei

Fijn fietsrondje gewenst! Wat een heerlijke tuin hebben jullie. Goed om de taken te verdelen.

Ik had -dacht ik- ook gereageerd op je vorige blog. Maar zie het niet staan, dus is er misschien iets niet goed gegaan. Ik denk dat je geduld genoeg hebt (met anderen), maar niet met jezelf. Ik hoop dat de vakantie je goed doet, voor mij geldt altijd als ik uitgerust ben, dat mijn zorgen en verdriet toch anders voelen dan wanneer ik erg vermoeid ben. Ik denk aan je in mijn gebed.

Groeten van Marijke

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.