9 november 2023

Happy gewone dinsdag en een 'Give-Away'

Het weer
Zullen we maar zeggen dat het herfstig is?

Wat ik draag
Een zwarte spijkerbroek met een lichtbruine ribblouse en lichtbruine oorbellen en zwarte schoenen als jullie het willen weten.

Als ik naar buiten kijk
Zie ik een vijgenboom met allemaal vijgen eraan, die nog niet rijp genoeg zijn.

Op dit moment
Duurt het te lang om deze blog in een keer af te schrijven. Uiteindelijk zal blijken dat ik er een hele week mee bezig ben! Het helpt om er door de dag heen over na te denken, tijd te nemen om foto's te maken. 

Ik denk na over
M'n vorige blog over Baruch. Ik heb het nog even nagekeken de Baruch uit Jeremia is niet dezelfde als de Baruch uit Nehemia. Ik vind het jammer, maar hij kan er ook niks aan doen en ik ook niet.

Wat was het hoogtepunt van jouw vorige week denk je?
Mijn schoonvader kwam bij ons en bleef ook eten en daarna nog koffie drinken. Het was zo fijn om hem weer eens bij ons thuis te hebben. Het is een jaar of 6 geleden. Daarna ging het met mijn schoonmoeder steeds minder goed en konden ze niet meer hier komen.

Ik luister naar
Kerstkoren

Welke chillmethode ga ik gebruiken om goed voor mezelf te zorgen?
'Hoe is het met ons zwemavontuur?' appte een vriendin naar me. Eind september zwommen we voor het laatst. Het water was toen nog 19,8 graden. Vorige week spraken we opnieuw af. We reden eerst naar de plek waar je eigenlijk niet mag zwemmen. Dat konden we de vorige keer nog goed praten voor ons geweten, omdat we niet echt zwommen, maar een beetje aan het 'dippen' waren. Maar deze keer stond er op een bord: 'Niet baden en niet zwemmen'. We keken naar de rivier en ondanks dat het zonnetje scheen, rolden er golven naar de kant. We vonden het allebei niet zo fijn. Dan maar nog even verder kijken. Misschien was het meertje wat in september zo smerig was, nu wel schoon? Maar waar was dat ook alweer? Via google maps kwamen we bij een heel ander zwemwatertje terecht. Eigenlijk perfect. Het lijkt een beetje op waar we altijd gingen, maar waar het nu niet meer mag in verband met PFAS in het water. Iets minder mooi wat de omgeving betreft, iets minder groot ook, maar dat mag de pret niet derven. We deden enthousiast onze kleren uit en liepen dapper het water in... oeh, wat koud! We kregen gelijk kramp in onze voeten. Wij er weer uit. En weer erin, kijken of het went. We waren het er over eens dat we nu niet weg konden gaan zonder er helemaal in te zijn gegaan. We overwogen nog even hoe groot de kans zou zijn op iets met ons hart, maar dachten dat dat minimaal zou zijn, omdat we dit al veel vaker gedaan hadden. Het water was 9,8 graden, we hebben inmiddels al koudere wateren doorstaan. En toen liepen we weer het water in en zwommen we even terwijl we onze ademhaling onder controle probeerden te krijgen. Tenminste, zo deed ik het.


En wat was het eigenlijk weer lékker zeg!! We gaan er weer voor om dit regelmatig te blijven doen. Het is ook een hele goede manier om onze vriendschap te onderhouden! Vanochtend zijn we weer gegaan en was het water 9,3 graden. Het is echt even je verstand op nul zetten en gewoon gaan. En dat lukte, het was weer zo lekker koud.
Er valt over te discussiëren of dit onder een chillmethode valt, maar ik vind wel onder 'goed voor jezelf zorgen'.

Op het menu
Woensdag: Kip-Piri-Piri
Donderdag: Curry madras
Vrijdag: Peen en uien stamppot met een gehaktbal
Zaterdag: Bloemkool, kipfilet en aardappel
Zondag: Broodjes
Maandag: witlof met ham en kaas 🤫
Dinsdag: ?

Welke kleine veranderingen in je dagelijkse routine ga je deze week aanbrengen om wat meer plezier en variatie toe te voegen?
Déze week wil ik elke dag eventjes haken aan Knuffel Koosje. Het is zo leuk om iets steeds verder af te zien komen. In de week dat ik werk kom ik er niet aan toe. Dan ben ik te moe.

Deze week zijn we al een eind gekomen, alleen de benen nog.

Op mijn leesstapel:
Ooit een hele mooie podcast van deze schrijfster gehoord en dit is het derde boek dat ik van haar lees, mooi!


Op mijn takenlijst
- Koelkast schoonmaken
- Strijken

Heeft iets kleins of alledaags mijn dag opgefleurd?
Ja, een vriendin vertelde me dat er vlak bij een wolwinkeltje is. Dat wist ik helemaal niet, ik ga vandaag even kijken!

In mijn knutselmand
Knuffel Koosje
Diamond painting
Minituinhuisje

Als ik terugkijk op de afgelopen week, zou ik mezelf dit advies geven
Leg nou alsjeblieft je telefoon eens wat vaker weg!

Hoe voel ik me?
Na 8 dagen werken voel ik me altijd een paar dagen moe, maar na 7 dagen vrij heb ik altijd weer zin om in een nieuw gezin aan de slag te gaan.

Mijn simpele genoegens


Boekengeluk
Een bekend boek, ik vond het in de kringloop. Een poosje terug vond ik er ook één. Die heb ik in mijn boekenkast gezet. Deze wil ik graag aan iemand geven. Dus maak ik er een Give-away van! Laat me weten of je mee wilt doen, dat kan door een reactie op facebook, op deze blog, met een appje, dat maakt allemaal niet uit. Uit alle namen trek ik er dan één op donderdag 23 november en laat het die dag in mijn blog weten.


Heb je tijdens de afgelopen week iets nieuws geleerd?
Ja, niet echt nieuw, maar ik heb opnieuw gemerkt dat als ik vaak in een omgeving ben waar een negatieve sfeer hangt, ik zelf ook negatiever wordt. Daar moet ik alert op zijn. 

Rondkijken in huis
Onze slaapkamer is bijna klaar. Hier een hoekje, waarbij je het behang, de kast en de vloer kunt zien. Het moet allemaal nog netjes afgewerkt worden. En de gordijnen moeten nog komen en nog wat kleine dingen om het af te maken. Helemaal blij mee!


Wat is een recent nieuwsbericht dat wat met je deed?
Nieuwsbericht, eens kijken... Even iets van dichtbij:
Micky slaat gewapende overvallers uit oliebollenkraam, terwijl Kim kinderen uit schotgevaar brengt.
Het waren angstige momenten toen eind vorige week drie mannen een overval pleegden op een oliebollenkraam in Spijkenisse. Er raakte niemand gewond, maar de overvallers richtten hun wapen ook op kinderen die toevallig in de buurt stonden. Verkoopster Kim vloog over de toonbank toen dat gebeurde, en bracht de kinderen in veiligheid. Eigenaar Micky joeg de overvallers daarna eigenhandig uit zijn kraam.

Het hele artikel kun je hier lezen. 

Soms krijg je echt het idee dat je in een cowboyfilm leeft die zich afspeelt in het wilde westen. Dit had zo'n drama kunnen worden, ik ben vooral dankbaar dat het nou eens een keer goed is afgelopen! En ik krijg zin om oliebollen te kopen. Bij Kim, de heldin!

Hoe heb je jezelf beloond?
Soms gewoon door even te zitten en niet altijd maar door te gaan.
Soms gewoon door iets te gaan doen en niet altijd maar te blijven zitten.
Ik ben vaak op zoek naar dit evenwicht.

Bijbeltekst
Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen.
Jakobus 4:8

'Er staat niet: 'Kom dichter naar God en Hij zal u redden', of 'Kom dichter naar God en Hij zal uw zonden vergeven', Hoewel dit allebei ook waar is, zegt Hij door Jakobus: 'Kom dichter naar God en Hij zal dichter naar u komen'. God wil echt dichtbij de mensen zijn en een intieme vriendschap opbouwen met ieder van ons.
(Nathan Johnson (vrij vertaald)

Citaat
Het is de vreugde van de heiligen dat Hij Die hun God is, een grote God is; de grootsheid van de vorst is de trots en het genoegen van al zijn goede onderdanen.
(Matthew Henri)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.