25 september 2023

Oog voor andere details

Zien jullie de brug tussen die twee gebouwen door? Ik zag het niet, K wel. Zo gaat het best vaak. Als we in een bos lopen ook, hij heeft een ander oog. Ik kan niet zeggen 'meer oog voor details', want dat heb ik ook wel. Oog voor andere details...zoiets.


Zondag liepen we samen langs het water, het was zo zacht buiten. Ik denk dat dit 'ons' nieuwe favoriete winterzwemstrandje wordt! 


Nu nog niet, want het is drijfzand en er staan nog hekken voor, maar dat blijft niet zo. Hopelijk is het gauw klaar, dan hoeven we niet meer te zoeken.


Het is een leuke plek, we zagen mensen waterfietsen.


Tiny-house ideetjes. Ik weet niet of het vakantiehuisjes zijn, maar het ziet er erg leuk uit. Het wordt ook echt een 'dorp' genoemd.


Even inzoomen, leuk toch?!


Anderen waren aan het kanoën.


Gezellig kletsen aan de waterkant


Mooie scheepjes bekijken


We liepen ook langs een bibliotheekkastje. Ik zag er het boek 'stille baby's' en pakte het op, maar K zei 'Nee joh! dat moet je weer meesjouwen!' Ik heb 'm toen bij de bieb gereserveerd. Zo kan het ook! Het gaat over rouwverwerking bij doodgeboorte en zwangerschapsafbreking.'



Niet zo'n fijn onderwerp, maar de volgende schoolweek staat helemaal in het thema van 'rouw'. Het kan gebeuren dat je in een gezin moet kramen waar de baby is overleden.


Het is het afgelopen jaar best vaak voorgekomen in onze organisatie. Aan de ene kant hoop ik zoiets nooit mee te maken. Aan de andere kant... om op zo'n moment naast een gezin te kunnen staan, het te ondersteunen en er voor ze kunnen zijn... een lerares zei dat ze dat eigenlijk de meest bijzondere en mooie zorg was die ze ooit gegeven heeft.
Dit hoort ook bij kraamzorg, daar denk je niet zo gauw aan.


Deze zwanen speelden verstoppertje


Het is toch helemaal nog geen herfst deze week?!

En toch ook weer wel. Daarom zien we hier twee verschillende kleuren blaadjes. Dit vind ik écht heel mooi!


Van Aritha kreeg ik een herfst-challenge:

🍂 Lieve Lieneke,

Ik daag je uit voor deze Speciale Herfst Challenge! 🍁

Laten we deze herfst speciaal maken. Je mag er de hele herfst over doen.

📝 Schrijf een blogpost, een gedicht waarin je de betovering (of de melancholiek, net hoe je je voelt) van de herfst beschrijft.
🍲 Deel jouw lekkerste herfstrecepten
🏡 Creëer een knusse herfstsfeer in huis of "schuurtje" en deel het in je blog
🍃 Kies een herfstgerelateerde quote en vertel waarom je er zo van houdt.
🍂 Maak een herfstig-moodboard door plaatjes uit oude tijdschriften te knippen en ze op een groot stuk karton te plakken en deel 'm vol trots op je blog
📸 Deel herinneringen aan eerder herfstavonturen (je weet wel: vroegguh...)

Neem je deze uitdaging aan? Hij is heel makkie 🍂✨

Liefs,
Aritha

Bij deze neem ik de uitdaging aan! Ik ben er ook blij mee, want ik wil graag van de herfst genieten, maar ik kan zomaar opgeslokt worden door alle dagelijkse en minder dagelijkse beslommeringen dat de herfst zo tussen mijn vingers doorglipt! Als je zin hebt mag je natuurlijk mee doen met de uitdaging!


Hoe vieren jullie de herfst?

Ik zit midden in m'n werkweek en maak lange dagen. Dan heb ik niet zoveel energie meer in de avond. Het enige herfstige wat ik kan bedenken is lekker op de bank zitten met het boek 'Slow living' van Eva Kreebers. De volgende keer zal ik jullie vertellen of het echt herfstig was en wat ik ervan vind en zal ik er ook iets uit delen.
🙋



















1 opmerking:

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.