8 september 2023

Een bijzondere dag vandaag

Een hele bijzondere dag vandaag!
H. onze kleindochter werd 1 jaar.
Deze foto is van afgelopen maandag.
Vandaag hebben we haar alleen via beeldbellen gefeliciteerd.
Ze was één grote glimlach!
Toen ik haar tot slot een handkus gaf,
gaf ze er gelijk één terug!
Tot zondag, dan komen we een cadeautje brengen
en een taartje eten!

Vandaag ben ik niet alleen een trotse oma,
maar ook nog een trotse mama!
We gingen met Ha mee om zijn diploma op te halen.
Ik mocht geen foto delen waar z'n gezicht op te zien is, dus deden we het maar even zo.


De uitreiking was in een voormalig klooster. Voordat het allemaal begon ging ik natuurlijk nog even naar de wc en liep langs deze prachtige kloostertuin. Het was een gezellig uitje!


Naast alle mooie en bijzondere momenten die we vandaag vierden, is het vandaag ook de dag voor de begrafenis van mijn schoonmoeder. Hoe kan vreugde en verdriet zo helemaal met elkaar verweven zijn?! Van de week ging ik met een vriendin ergens koffie drinken. We zaten onder een notenboom, zo mooi! Wat was het fijn om te praten over het leven, over de dood, over verdriet, over blijdschap, over teleurstelling, over hoop. Het was er allemaal.


Van mijn werk kreeg ik een prachtig boeket bloemen met een lief kaartje van medeleven. Ik was weer verrast. Ook over wat het met me deed.


De laatste twee weken ging K z'n moeder erg achteruit en wisten we eigenlijk wel dat het niet lang meer zou duren. In deze twee weken was er veel pijn, verdriet en strijd, maar waren er ook kostbare momenten van afscheid en is er ook nog heel veel gezongen, kon ze bijna tot op de laatste dag nog grapjes maken en zijn haar kinderen om de beurt dag en nacht bij haar gebleven. Ze heeft de mooie leeftijd van 89 jaar mogen bereiken, is meer dan 68 jaar getrouwd geweest en op haar rouwkaart staan 240 namen van kinderen/klein- en achterkleinkinderen. Mijn schoonvader hoopt morgen zelf de rouwdienst te leiden en ook op de begraafplaats zal hij een woord spreken. Met zoveel liefde, geduld en kracht hebben we hem dit alles zien dragen. We zijn verdrietig, maar ook dankbaar!
We zullen haar missen, maar zullen haar weer zien!











5 opmerkingen:

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met jullie 1 jarige kleindochter! Wat een heerlijke foto van jou met haar. En wat zul je trots zijn op jullie zoon! Ook daarmee van harte gefeliciteerd!

Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder. Wat liggen blijdschap en verdriet dan dichtbij elkaar. Wat mooi dat jullie als familie haar zo hebben mogen bijstaan in de laatste fase. Dat is zo kostbaar. Gods nabijheid toegewenst morgen en voor de komende tijd. (p.s. Psalm 68:10 is mijn lievelingspsalm)

Andrea zei

Gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder. Wat een prachtige psalm. Kracht en vreugde morgen. Ze juicht boven! Mooie foto's!

Ankie zei

Lieneke, van harte gecondoleerd met het overlijden van jouw schoonmoeder (mijn nicht). Heel veel sterkte, liefde en verbondenheid vandaag!

Anoniem zei

Jullie ook gecondoleerd! Zo'n moeder mis je! Bijzonder dat je schoonvader, onze ome Dick, zelf de dienst heeft geleid! Een mooie dienst!
Sterkte met alles en geniet ook van de mooie dingen! Bijzonder als alles in 1 week zo samenkomt...
Hg Marcel en Elisabeth

Aritha V. zei

Hoe gaat het deze week. Is alles een beetje aan het neerdwarrelen?

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.