22 maart 2018

Lekkere donuts

Het is weer lente! Ik vind het altijd een prima tijd om weer wat gezonder te gaan eten. Eigenlijk moet je dat natuurlijk het hele jaar doen, maar als dat er om de een of andere reden niet van komt, dan maak ik in het voorjaar graag weer een nieuwe start. Maar ja...komt je moeder net met een zak lekkere donuts aanzetten! Daar heb ik er wel een van genomen. Hoewel het bij mij meestal alles of niks is op dit gebied, probeer ik wat meer balans aan te brengen.
Vanochtend maakte ik een klein pannetje uien-kerriesoep, heel simpel, nog uit een oud kookboek van de opleiding die ik in een ver verleden volgde. Leuk waren die kooklessen altijd! En nu was het leuk om eens een klein pannetje te maken in plaats van die enorme soeppannen. Ik ben dol op soep, lekker warm, zeker nu het zo grijs en nat is buiten.


Ik at er twee crackers bij, 1 met huttenkase en een avocado. En een met huttenkase en tomaat. En toen het allemaal op was...nam ik er nog een met jam!😁


Van de week ging ik oppassen en daar stonden allemaal mooie bloemen, op de piano, in de keuken, op tafel, zo gezellig. Deze tulpen stonden in de keuken, die blijven toch altijd mooi?!


Mar (16) is vorige week naar Berlijn geweest met school. Ze maakte veel foto's van veel oude gebouwen, ik vind het altijd indrukwekkend. Toen ik ooit in Londen was waren er ook zulke mooie oude gebouwen. En dan vind ik het heel treurig dat in Rotterdam alles plat gebombardeerd is. Natuurlijk niet alleen dan en om die gebouwen, maar dan wordt het ineens een beetje tastbaar.


In diezelfde week was M (17) naar een conferentie van YWAM. Het ging over hoe je met kinderen omgaat die trauma's opgelopen hebben, met name vluchtelingen. Heel leerzaam. Ik mag de reader lezen, maar het is allemaal in het Engels, daar moet ik een keer alle tijd en rust voor hebben. M kon daar heerlijk wandelen en maakte ook foto's. Het bos is ook altijd zo mooi.

 

En als we dan toch bezig zijn...Deze foto maakte Ha (21), hij kwam ze onderweg ergens tegen. Een paar weken terug zag ik ook al een jong eendje, ik ben bang dat hij het niet gered heeft met al die vrieskou die nog kwam. Maar wie weet...


In het raamkozijn staan wat potten waar we alvast wat gezaaid hebben. S kreeg mijn mobiel te pakken en die gaat dan ook gelijk foto's maken, het enige wat je ermee kunt als je de code niet weet:). Uit haar pot komt 1 spriet! Ik ben heel benieuwd of dit uiteindelijk echt een bosuitje wordt...(klinkt niet zo heel gelovig volgens mij) We zullen zien!


Wat zijn er veel zieken! En ook wij moesten eraan geloven. De een na de ander kreeg het te pakken. 4 zijn er nog niet geweest en we hopen dat dat zo blijft! Toen S ziek was, waren er nog 10 anderen uit haar klas niet op school omdat ze ziek waren! Hopelijk is iedereen gauw weer beter. Maar heel erg verschrikkelijk is het ook niet, we hebben heerlijke sinaasappels uitgeperst.

4 opmerkingen:

Aritha (Ariella) zei

Ik zou overal op willen reageren. Op elke foto en lekker even babbelen :-)
Leuke blog! Dank je wel.

Dieneke zei

Heel leuk om je persoonlijke belevenissen te lezen!
Grappig hoe je schrijft over die gezonde crackers....én daarna nog één met jam, hahaha dat zou ik ook kunnen doen.

Ben erg benieuwd naar die reader over getraumatiseerde kinderen.
Zou ik 'm op de één of andere manier ook kunnen lezen?
We hebben dagelijks te maken met kinderen die een trauma opliepen in hun thuissituatie en zoek altijd naar leesvoer over dit onderwerp.
Fijne zondag verder!

Lieneke van Vuuren zei

Hoi Dieneke, mail me even naar cjvanvuuren76@gmail.com.

www.annderverhaal.nl zei

Wat een gezellig foto verslag. Hopelijk is iedereen inmiddels opgeknapt. Wens jullie gezegende Pasen.

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.